Címlap Politika Óriásit bukot...

Óriásit bukott a jobboldal a pécsi időközin

Fürj Csaba (Jobbik/Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület) nyerte Pécsen az időközi választást abban a kertvárosi körzetben, ahol júniusban szavazategyenlőség volt. A szavazatok csaknem 60%-át kapta, míg a jobboldali jelölt 40% alatt teljesített, a független induló a 2%-ot hozta, ahogy a Mi Hazánk jelöltje is.

Fürjék csaknem az összes (júniusi) szavazójukat megint becsábították ma a fülkékbe, ez viszont nem sikerült a jobboldalnak. Míg júniusban a jobboldali jelölt 1224 szavazatot kapott, ma már Kővári János csak 742-t.



Fürj máris megköszönte a támogatást közösségi oldalán. Az írta:

Köszönöm, Kertváros!
Tisztelt kertvárosi választó, kedves barátom,
először is köszönöm a felelősségvállalást, a részvételt mindenkinek, aki a júniusi választást követően ma újra elment szavazni. Köszönöm, hogy az idejét a demokráciára szánta.
Azt pedig külön köszönöm, hogy a választói akarat jóvoltából én képviselhetem a 15-ös számú választókörzetben élők érdekeit. Minden itt élőét, pártatlanul.
Úgy vélem, hogy ez egyben jelzés arra nézve is, hogy Pécs épül, szépül, fejlődik, és egy zöld, élhető irányba halad.
Köszönöm, hogy támogatták, támogatják ezt az irányt.
Arra kérem Önöket, hogy keressenek ötleteikkel, felvetéseikkel, kérdéseikkel! Tegyük Kertvárost együtt szebbé, zöldebbé, élhetőbbé!

Nagy tétje nem volt ennek a választásnak, az arányok ugyanis nem változtak érdemben: se a baloldalnak, se a jobboldalnak nincs többsége önmagában.