Címlap Politika Péterffy a bi...

Péterffy a bicsérdi autógyárral kampányol, Orbán Csizmadiát támogatja, mert fejlesztenék Pécset

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár nap van a választásokig, a politikusok mindent beleadnak a kampány végén is, nincs lazulás.

Pécs polgármestere közleményben kampányol a Pécs melletti, még csak előkészítő fázisban lévő ipari parkkal, pontosabban a „bicsérdi autógyárral”. Sietett leszögezni ugyanis, hogy szerinte a pécsiek nélkül nem lehet dönteni arról, milyen gyár épüljön majd Pécsen kívül.

„Egy ilyen léptékű beruházás, ilyen közel a városunkhoz ugyanis alapjaiban változtatja meg a közösségünk életét. Befolyással lesz a mindennapjainkra, víz- és áramellátásunkra, közlekedésünkre, lakhatásunkra, környezetünkre, vízbázisunkra és a város jövőjére” – vízionálja Péterffy Attila, bár maga is beismerte, semmit nem tud arról, hogy mi készül majd a ” bicsérdi autógyárban”, mert egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg az utóbbi időben – szerinte, és a városvezetéshez baráti szállakkal kapcsolódó kiadványok szerint.

Mindez ízig-vérig politikai kampányszöveg, ugyanis Pécsnek nem igazán van beleszólása abba, ami Pécs közigazgatási határain kívül történik. Az igaz azonban, hogy botrányt okozni bárki tud, bármekkora hatótávval.

Orbán: Nem mindegy, hogy milyen az együttműködés az önkormányzattal

A Miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs a napokban Pécsett járt. És, ha már itt volt, videóban erősítette meg: Csizmadia Péter megválasztását javasolja a pécsieknek a városvezetői székbe, mert szerinte a Fidesz-KDNP-ÖPE polgármesterjelöltje igazi lokálpatrióta.

Érvei ezek voltak:

  • Pécs nehéz helyzetben van területfejlesztési szempontból,
  • eddig periféria volt,
  • Magyarország Kormányának az a célja, hogy ez megváltozzon,
  • a területfejlesztés politikai fókusza Baranya és Pécs lenne,
  • de nem mindegy, hogy a városvezetéssel, önkormányzattal milyen az együttműködés: segít, vagy nem; partner vagy nem.

A rövid videós üzenet itt látható teljes egészében:



Szentgyörgyváry szóviccel üzent



Pécs független polgármesterjelöltje egy vicceskedő poszttal jelentkezett, illetve egy szóviccbe csomagolt politikai üzenettel is kedveskedett a pécsieknek az összefogásról.

Ezt jobb megnézni, mint leírni:



Nincsenek oldalak Pécsen?

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek polgármesterjelöltje egyszerűen megfogalmazta üzenetét a pécsieknek: „Nincsenek oldalak, csak emberek.”