Címlap Program A 11 órás zár...

A 11 órás záróra ellenére tele lesz a város halloweeni programokkal!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep évről-évre egyre jobban megveti lábát hazánkban. Egyelőre a trick or treat, avagy a csokit vagy csalunk jelmezes, házról-házra járkálós cukorkagyűjtés nem igen jellemző itthon a gyerekek körében. Ezzel szemben az idősebb korosztályok október 31-i éjszakája felett egyre gyakrabban veszik át az irányítást a jelmezes bulik. Pécs sem kivétel ezalól, a házibulik mellett már a vendéglátó egységek is előszeretettel szerveznek halloweeni partikat. Párat ezek közül összeszedtünk, szombaton az alábbi eseményekre lehet számítani:

 

 

Halloweeni Bubi Party a gyerkőcöknek

A gyermekek sem maradhatnak ki a halloweeni mókából, a Buborék Játszóház külön programokkal várja a kis jelmezes csirkefogókat. Délután 2 órától egészen 5 óráig tart a Bubi Party, ahol a jelmezben érkezőket palacsintával várják. Mindezek mellett arcfestés, csillámtetoválás és tombola várja a gyerkőcöket. Az esemény az alábbi linken tekinthető meg.

Kezd a Halloweent edzéssel

Nem csak evésről és ivásról fog szólni idén a Halloween, ugyanis sportolásra is lesz lehetőség. A Tettye Sétányon 9:30-kor várják a jelmezes örökmozgókat egy sajátos szabadtéri Aerofit edzéssel. Csupán két dolgot kell magunkkal vinni: jó kedvet és kedvenc jelmezünket. Az edzés utáni meleg teáról a szervező gondoskodik. Az esemény itt tekinthető meg.

Halloweeni túra Jakab-hegyi módra

A Túraszerelem által október 31-én halloweeni túrát szerveznek a Jakab-hegyre, ahol a végső állomás a Pálos kolostor lesz. Éger völgyből indul a csoport 16:30-kor, a kolostornál lévő „szellemidézős-pihenő” után pedig a völgybe térnek vissza. A túra hossza durván 8 km és a szervezők arra kérik a csatlakozni vágyókat, hogy olyan kisgyermeket, aki elalszik a túra közben, ne hozzanak. Aki szeretne egy jót menetelni jelmezben vagy nélküle a Jakab-hegyen, itt érdeklődhet az esemény felől.

Éjszakai bobozás és jelmezverseny a MEX-ben

Fotó: Mecsekerdő Zrt. Facebook oldal

Különleges éjszakai programokkal vár minket a Mecsextrém Park az év utolsó éjszakai bobozásán. Lesz „csokit vagy csalunk” cukorkaosztás, forralt bor, meleg tea és egy kis harapnivaló is. Ha netán valaki nem tudott jelmezt szerezni a hétvégre, az sem probléma. Ugyanis a helyszínen egy profi arcfestő várja az embereket. A jelmezverseny résztvevőire 21:30-ig lehet voksolni és a három legjobb jelmezest ajándékcsomaggal jutalmazzák.

A program 19:00-kor kezdődik és este 22:00-ig tart, a belépő ára 2490 forint. Akit érdekelne a három órán át tartó korlátlan, éjszakai halloweeni bobozás az erdőben, az itt érdeklődhet.

Mexikói este a Nanában

Fotó: Nana bistro&bar Facebook oldal

A hagyományos Halloween helyett a Nana Bistro&Bar idén egy különleges, színes és díszes spanyol estével készül. A kelta hagyomány helyett inkább a Mexikóból ismerté vált día de los muertos veszi át a főszerepet, amit autentikus mexikói ételekkel és italokkal spékelnek meg. A cukorkoponyákkal (sugarskull) és élénk virágokkal tűzdelt este 17:00-kor veszi kezdetét. Aki szeretne részt venni a mexikói halottak napján, az alábbi linken érdeklődhet.

Halloween Maszk-a-bál a Nappaliban

Fotó: Nappali Facebook oldal

A Nappaliban 19:00-kor kezdődik a hátborzongatós-táncos móka, ahol Szovjet és Gordon (Küss Mich) fog a korongok mögött állni. A buli egyik érdekessége, hogy kreatív módon be kell építeni a mindennapokban használt maszkunkat jelmezünkbe, ugyanis a tánctéren kötelező a maszk viselése. Az alábbi linken érhető el az esemény.

Rock The City Halloween Party az Est Caféban

A Pécsi Est Caféban rendezik meg a Rock The City eseménysorozat halloweeni buliját, aminek a fő témája: Spice Girls vs Backstreet Boys lesz. Ha egész évben arra vágytál, hogy kedvenc ’90-es évekbeli popsztárjaidnak öltözhess, akkor itt a remek alkalom. A buli 18:00-kor kezdődik és az első egy órában érkezők 1500 forintért már mehetnek is csörögni. Este 7 óra után a belépő 2000 forint lesz. Az esemény az alábbi linken érhető el.

Durva jelmezes buli a Sörházban

A Pécsi Sörház nem bízza a véletlenre a dolgokat, jelmezversennyel és egy sornyi lemezlovasssal várja a Halloween szerelmeseit este 18:00-tól. A legjobb, legfélelmetesebb és legviccesebb jelmezeket, maszkokat és arcfestéseket üveges pezsgővel, koktélokkal és egyéb utalványokkal fogják díjazni.

Fotó: Partyzoo Pécs Facebook oldal

Ami a lemezlovasokat illeti, Regán Lili, Rick Sawyer, Dj Chrisøpher és Ravewell fogják szórakoztatni az éjszaka szellemeit, boszorkányait és más lényeit. A belépő ára 1490 forint, viszont csak online kapható limitált szériában. Az eseményt itt lehet megtekinteni.

A halloweeni kakukktojás, Amper

Ha azok közé az emberek közé tartozol, akiknek tele a hócipője a Halloweennel, akkor az Amper Klub remek lehetőség lehet arra, hogy az ember kiadja a fáradt gőzt. Nem is tétováznak, a bulit már délután 5-kor kezdik.

Fotó: Amper Klub Facebook oldal

Kőkemény technos veretésre szabad csak számítani, amiért Ramin Sayyah és VRKO lesz a felelős lemezlovas, akik

a tőlük megszokott, analóg világ felé kacsintgató, a lehető legjobb értelemben piszkos szettel érkeznek majd

Ami a jegyárakat illeti: 19:00-ig 1500 forint, utána 2000 forint lesz egy karszalag. Az esemény részletei itt olvashatóak.

Töklámpásokba és kamu pókhálókba fog borulni a város?

Mindezek mellett a város megannyi bárjában, kocsmájában és egyéb vendéglátó helyein szerveznek halloweeni eseményt, van ahol italakciókkal, jelmezversennyel vagy ételkülönlegességekkel várják a vendégeket. Érdemes kedvenc helyeink Facebook oldalait felkeresni ez ügyben.

Ne felejtsük, hogy a jelenlegi kormányrendelet értelmében kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata a szabadtéri rendezvényeken is! A rendezvényeken és eseményeken 500 főnél többen nem vehetnek részt egyszerre, illetve este 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket is be kell zárni.

És neked meg van már hétvégére a jelmezed? Vagy baromságnak tartod az egészet?