Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bizarr vagy Pazar? -rovarkiállítás lesz látható Pécsett

///

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum gyűjteményéből származó válogatás hazai és külföldi fajokat – lepkéket, bogarakat –, valamint a házunk táján is megismert fajokat mutat be.

Az installáció is különleges: a rovarokat nemcsak a rovardobozokban, hanem egyes élőhelyekre is utalva a természetes környezetében is megcsodálhatjuk. Az ismeretanyagot interaktív játékok teszik szórakoztatóvá. A nagyításokból megismerhető részleteket mindenki megfigyelheti a mikroszkóp alatt is.

A Csontváry Múzeumban látható időszaki tárlat megnyitóját szeptember 18-án pénteken délután fél 2-kor tartják. A kiállítás jövő március 15-ig lesz látható.

Hirdetés

Amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik a Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt a Janus Pannonius Múzeum szervezésében foglalkozások is lesznek a kiállításban iskolásoknak és óvodásoknak.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Pécsi virológusok kaphatják a Nők Magyarországért Díjat

Következő sztori

A PTE karai maguk döntenek arról hol milyen oktatási forma a célravezető a járványhelyzetben

Legutóbbiak innen: Baranya

bool(false)