Cziffra100 – a közönség előtt folytatódnak a programok

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ettől a hónaptól kezdve a közönség előtt folytatódnak a Cziffra100 programjai országszerte és határainkon túl is.

A számtalan program között pécsit is találunk: június 15-én Lajkó Félix és Balázs János ad koncertet a Kodály Központban.

A Cziffra100 külföldi eseményei is összesen 15 országban, 36 különböző városban zajlanak majd. A részletes programkínálatról EZEN a linken tájékozódhat.

A Cziffra György-emlékév február 9-én indult útjára online koncertekkel, júniustól pedig a nyári programsorozatra már a közönséget is várják az ország számos pontján.

Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország kormánya Cziffra György-emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Az emlékév művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója.

Az emlékév célja, hogy felidézze a világhírű zongoraművész munkásságának szellemi és művészi örökségét, nagyobb fókuszba helyezve a romantikus zongorajáték és az improvizáció hagyományát; teret engedjen az előadói szabadságnak és támogassa a fiatal művészgenerációt.

Kiemelt képünk forrása: cziffrafesztival.hu.

Előző sztori

Ismét lesz sírkerti séta a Pécsi Köztemetőben

Következő sztori

Rendőrök segítettek kórházba jutni egy kismamát, most meglátogatták az újszülöttet

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1