Ismét lesz sírkerti séta a Pécsi Köztemetőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A résztvevők ismeretterjesztő-kulturális kalandozáson vehetnek részt június 11-én pénteken délután 3 órától pécsi neves családok történelmi és díszsírhelyei között a kápolnához közel eső körparcellában.

A helyi temető közel 60 hektáros területén számos neves személyiség nyugszik, akik ezer szállal kötődnek Pécshez. Sokuk neve ismerősen cseng, mégis, időnként nehéz életútjukat vagy munkásságukat felidézni. A temetői barangolás közben a látogatók nemcsak sírhelyeiket ismerhetik meg, hanem visszaemlékezések, anekdoták segítségével szellemiségüket is megidézik.

A mostani sírkerti séta kimondottan a kápolna környezetében található díszsírhelyekre összpontosít, ezen kívül az altemplomot is bemutatják. A bejárt táv nem hosszú, így akár kisgyermekes családoknak illetve nehezebben mozgó felnőtteknek is tökéletes kikapcsolódás lehet.

A séta díjmentes és előzetesen nem kell jelentkezni. Esős idő esetén elmarad, később sem pótolják. A pontos részleteket ITT találja!

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

A pécsi használtruha-üzletekben kezdenek a héten a NAV ellenőrei

Következő sztori

Cziffra100 – a közönség előtt folytatódnak a programok

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1