Aki teheti, menjen vízpartra a jövő héten, ott jobban el lehet viselni a kánikulát (Fotó: Kurdi József)
Címlap Program Így hűsölhetü...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orfű remek programokat és kikapcsolódási lehetőségeket kínál látogatóinak a kánikula alatt is. Július közepére megérkezett az idei nyár első tartósabb forrósága, amit csak vízpart mellett lehet kibírni.

Íme néhány orfűi strand, amit érdemes kipróbálni:

Orfűi Kistó Strand

A Kossuth Lajos u. 46. alatt található a Kistó Strand, amely 4,3 csillagos értékelést kapott. A gyerekbarát, homokos parton lehetőség van az energia levezetésére trambulin és ugrálóvár formájában, de futball- és strandröplabda-pályák, minigolf, játszótér és büfé is várja a családokat.

Reggel 9-20 óráig van nyitva. Megfizethetőek a belépőárak. Kellemes volt a víz, a gyerekek szinte egész nap bent voltak. Árnyékos hely van bőségesen. Kisállat-simogató, büfé, étterem és a mellékhelyiség ingyenesen használható.

írta az egyik látogató.

Orfűn ez az egyetlen fizetős strand, de mivel partja egyre mélyülő, az úszni tanulóknak is tökéletes. Az árak IDE KATTINTVA elérhetőek.

Orfűi Kistó Strand

Orfűi szabadstrand

A Dollár út 20. alatt fedezhetjük fel a Pécsi-tó egyik kedvelt helyét, az orfűi szabadstrandot, amely 4,6 csillagos értékelést kapott.

Olyan szolgáltatások várják az ide érkezőket, mint a vízibicikli-kölcsönzés. Ha pedig megéhezünk a nagy csobbanásokban, akkor étkezési lehetőséget is biztosít a Szomjas Vándor büfé.

Több mint húsz éve járok ide, szeretem a helyet. Úszás után jólesik egy kávé a Szomjas Vándorban. Ha tömeg lesz, váltok az AN2-re, ami a túlparton, épp szemközt van.

mesélte az egyik törzsvendég.

Árnyas Part Szabadstrand

A Dollár út 44.alatt találhatjuk meg az Árnyas Partot, illetve a hozzá tartozó Árnyas Part Büfét, amely 4,8 csillagos értékelést kapott. A kültéri fürdő egyik érdekessége a vízibicikli-kölcsönzés mellett az, hogy: kutyabarát hely!

Kutyabarát hely maximálisan! Tiszta kiszolgáló-helyiségek. Árnyékos, barátságos és csodás a víz.

írta a helyi idegenvezető.
vízibicikli

AN-2 Orfű

Orfűn a Pécsi-tó gátjánál, szemben a szabadstranddal, találjuk meg az AN-2 Street food és örömkonyhát.

Piknikezőhely, ahol olyan ételeket kóstolhatunk meg, mint a kovászosuborka-krémleves, Choripan szendvics, szarvasborjú gulyás, házi csipetkével és kovászos kenyérrel. De még zenei szórakozásra is lehetőségük nyílik az oda látogatóknak.

Kedvenc helyünk. Hangulatos, nagyon kedves a kiszolgálás, isteni az étel. Mindig visszatérünk!

írta egy rendszeres vendég.
(Kép forrása: AN-2 Orfű közösségi oldala)

(Kiemelt kép: Kurdi József)