Címlap Természet Ismét éjjel p...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi városüzemeltetési társaság július 17-tól kezdve várhatóan négy éjszakán át végezteti el vállalkozóval a pécsi közterületeken lévő platánfák permetezését platán csipkéspoloska kártevő és egyéb kórokozók ellen városszerte.

A Biokom tájékoztatása szerint a hétfőtől induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélytelen, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

A részletes munkatérkép ITT TEKINTHETŐ meg.

(Fotó: Biokom)