Címlap Program JÓ TUDNI! Véd...

JÓ TUDNI! Védettségi igazolvány is kell a Pécsi Napok zenés-táncos programjaihoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végre elérkezett Pécs és a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja, a Pécsi Napok. A szerdán kezdődő és négy napon át menetelő rendezvényen olyan fellépők is lesznek, mint a Bikini (22-én), Geszti Péter (25-én) és a Parno Graszt (26-án). Jó tudni viszont, hogy ezek a koncertek - ahogy a zenés-táncos programok - kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók. Egyedül a sétatéri gasztroutcához nem kell semmilyen igazolvány.

Kerítéssel kerítik el a színpad előtti teret

Építik már a színpadot a Széchenyi téren, szerdán a Bikini együttes koncertjével indul a négynapos buli Pécsett. A fesztivál oldalán azt írják: az

önfeledt szórakozás garantált,

hiszen az elmúlt negyven esztendő egyik legsikeresebb magyar rockzenekara érkezik. A koncert ingyenes, de kizárólag védettségivel látogatható. Létszámstop viszont nem lesz.

Épül a színpad

A közös táncoláshoz is kell a papír, ne hagyjuk otthon!

Csütörtökön 17.00 órakor forró lesz a hangulat Pécs főterén. Tangoshow, majd tangó táncház is lesz, közös tánctanítással. De ehhez is kell a védettségi. Szóval jó, ha nem hagyjuk otthon a hivatalos dokumentumokat. A Pécsi Tangó Ünnepről BŐVEBBEN ITT!

A Sétatéren való gasztrosétányhoz nem kell védettségi!

A Széchenyi tér belső „karéja” lesz lezárva a programok ideje alatt

Korábban ezt írták a szervezők:

A koncertek a Széchenyi téren zajlanak, hogy a rendezvény megfelelhessen a járványügyi előírásoknak, míg a kézműves- és gasztronómiai utca a szokásos módon a Sétatéren várja a jó borok és finom falatok kedvelőit.

És akkor a programokról bővebben:

Ugyancsak 22-én hallható Hrutka Róbert a Művészetek és Irodalom Házában. Geszti Péter megújított Best of Geszti műsora a legsikeresebb Rapülők-, Jazz+Az-, Gringosztár- és Létvágy-dalokat sűríti ütős produkcióba szeptember 25-én.

A Parno Graszt zenekar alapvetően autentikus cigány zenét játszik, de számtalan saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásuk is van (pl. Quimby-, AC/DC-dalok). Koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”, így lesz ez szeptember 26-án Pécsett is.

A Pécsi Napok együttműködő partnere az 5. Pécsi Tanuló Város Fesztivál. Ennek keretében fellép a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, a Kubalibre és Frank Adél divatbemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett lesznek workshopok, gyerekprogramok és közel 50 civil szervezet, cég és intézmény várja előadásokkal, bemutatókkal az érdeklődő diákokat, felnőtteket.

A Pécsi Napok zárónapja ismét a Bor és Dal Ünnepének ad otthont. A nagy múltú rendezvény szintén jubilál: 25. alkalommal rendezik meg az Európai Bordalfesztivált.

Pécs Napok alatt zajlik még: Tangó Ünnep | Arad Napja | Bor és Dal Ünnepe – Népek Bordalai és Táncai | Tanuló Város Fesztivál