Se tűzijáték, se városi rendezvény, akkor mi lesz augusztus 20-án?

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 15-én döntött a kormány többek között arról is, hogy az augusztus 20-i ünnepségeket és a tűzijátékot nem tartják meg. Viszont nem kell aggódnia senkinek, bőven akadnak majd programok a városban augusztus 20-án. Íme!

Ünnep a Márkus Színben!

Helyszín: MárkusZínház egy Bábszínház
Időpont:
16:00

A hosszas karanténlét után a Márkus Színi újra kinyitja kapuit.
A bábszínház sok szeretettel várja a kisgyerekes családokat és az eseményre vágyókat az augusztus 20-i ünnepségükön Mátyás király szárnyaival, a felhők felett egy fél lépéssel, hogy együtt emlékezhessenek vissza nagy királyunk gyermekkorára, győztes csatáira, s lelkének égbe szállására, Új kenyér-szegéssel, összekóstolással és workshoppal! Az előadást 4 éves kortól ajánlják, a belépő ára pedig 1500 forint fejenként. Jegyeket előre tudunk foglalni online itt!

Kenyérszentelés a Magtárban

Helyszín: Magtár Látogatóközpont Díszterme
Időpont:
17:00

Az eseményen Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere fog köszöntőt mondani, amit követően Kajtár Edvárd atya fogja megáldani az ominózus kenyeret. A szentelés során a Zengő Együttes is közreműködik. Érdemes regisztrálni az eseményre, mivel korlátozott számban érhetőek el csupán az ülőhelyek. A [email protected] email címen tehetik meg azok, akik kíváncsiak a kenyérszentelésre.

László Király visszatér!

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház
Időpont:
17:00

A Tóth András Ernő rendezésében bemutatott László Király visszatér! című darab hossza közel két órás, ami pedig a jegyárakat illeti, 2500/fő.

Történetünk a Szent László-legendakört járja körbe. A kunok elleni csata után pár héttel a királyi udvar küldöttei jelennek meg a csata helyszínéhez közel, a Tordai-hasadék mellett, egy Tordatúr nevű faluban. A krónikás és a kapitány feladata feljegyezni “még azon melegében”, hogyan történt a csata – hogy aztán ezek alapján írják meg a krónikát. A falu lakosai jámbor, mulatságos emberek titkos szerelmekkel, évtizedes törlesztenivalókkal, némi becsvággyal. Egyből meglátják a lehetőséget, hogy a falu bekerüljön a krónikákba, és örök időkre halhatatlan legyen. Pont ebből adódik a kavarodás, az udvari küldöttek bosszúságára ugyanis a lakosok közül ki így, ki úgy emlékszik a történtekre. Ráadásul megjelenik egy igazi kun vitéz is, akit az egyik falusi lány rejtegetett a csata után, hogy megmentse az életét. A nap végén mindenki elnyeri jutalmát, büntetését és az áhított szerelmet.

Szabadtéri ünnepi hangverseny a Pannon Filharmonikusokkal

Helyszín: Dóm Tér – eső esetén a Kodály központban tartják meg az eseményt.
Időpont:
19:30

A koncert várható hosza 85 perc lesz, Bogányi Tibor lesz a vezető karmester. A koncert alatt olyan neves magyar zeneszerzőink munkásságát hallhatjuk majd, mint Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő klasszikusabb zenéje Rózsa Miklós muzsikájával.

A belépés regisztrációhoz kötött, amelyet ingyenesen megtehetünk a jegymester.hu oldalon online, de a Kodály Központ jegypénztárában személyesen igényelhető. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik!

Idén 60 éves a Pécsi Állatkert!

Helyszín: Pécsi Állatkert
Időpont:
9:00 – 21:00

Most idén 60 éves a Pécsi Állatkert, ennek alkalmából két napon át tartó programkavalkáddal készül a pécsieknek! A két napon át tartó programok augusztus 20-án, reggel 9:00-tól kezdődnek és egészen másnap, augusztus 21, este kilenc óráig fog tartani. Lesz szülinapi torta, állatsimogató, madarászbemutató és még “vad találkozások” is.

Fényfestés a belvárosban

Helyszín: Szent István tér
Időpont:
21:00

Pécs egyik legikonikusabb tere fog különböző fénypompákba borulni, ugyanis fényfestéssel kedveskedik a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a városiaknak.

Mindezek mellett pedig akik egy régimódi éjszakai klubéletre vágynak, azok sem szomorkodhatnak, ugyanis az Amper Kertben és az Expo Centerben is hatalmas buli várja majd az arra vágyókat.


Hirdetés
Következő sztori

Gyorsabban diagnosztizálhatják a stroke-betegeket

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1