Címlap Közélet Se tűzijáték,...

Se tűzijáték, se városi rendezvény, akkor mi lesz augusztus 20-án?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 15-én döntött a kormány többek között arról is, hogy az augusztus 20-i ünnepségeket és a tűzijátékot nem tartják meg. Viszont nem kell aggódnia senkinek, bőven akadnak majd programok a városban augusztus 20-án. Íme!

Ünnep a Márkus Színben!

Helyszín: MárkusZínház egy Bábszínház
Időpont:
16:00

A hosszas karanténlét után a Márkus Színi újra kinyitja kapuit.
A bábszínház sok szeretettel várja a kisgyerekes családokat és az eseményre vágyókat az augusztus 20-i ünnepségükön Mátyás király szárnyaival, a felhők felett egy fél lépéssel, hogy együtt emlékezhessenek vissza nagy királyunk gyermekkorára, győztes csatáira, s lelkének égbe szállására, Új kenyér-szegéssel, összekóstolással és workshoppal! Az előadást 4 éves kortól ajánlják, a belépő ára pedig 1500 forint fejenként. Jegyeket előre tudunk foglalni online itt!

Kenyérszentelés a Magtárban

Helyszín: Magtár Látogatóközpont Díszterme
Időpont:
17:00

Az eseményen Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere fog köszöntőt mondani, amit követően Kajtár Edvárd atya fogja megáldani az ominózus kenyeret. A szentelés során a Zengő Együttes is közreműködik. Érdemes regisztrálni az eseményre, mivel korlátozott számban érhetőek el csupán az ülőhelyek. A [email protected] email címen tehetik meg azok, akik kíváncsiak a kenyérszentelésre.

László Király visszatér!

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház
Időpont:
17:00

A Tóth András Ernő rendezésében bemutatott László Király visszatér! című darab hossza közel két órás, ami pedig a jegyárakat illeti, 2500/fő.

Történetünk a Szent László-legendakört járja körbe. A kunok elleni csata után pár héttel a királyi udvar küldöttei jelennek meg a csata helyszínéhez közel, a Tordai-hasadék mellett, egy Tordatúr nevű faluban. A krónikás és a kapitány feladata feljegyezni “még azon melegében”, hogyan történt a csata – hogy aztán ezek alapján írják meg a krónikát. A falu lakosai jámbor, mulatságos emberek titkos szerelmekkel, évtizedes törlesztenivalókkal, némi becsvággyal. Egyből meglátják a lehetőséget, hogy a falu bekerüljön a krónikákba, és örök időkre halhatatlan legyen. Pont ebből adódik a kavarodás, az udvari küldöttek bosszúságára ugyanis a lakosok közül ki így, ki úgy emlékszik a történtekre. Ráadásul megjelenik egy igazi kun vitéz is, akit az egyik falusi lány rejtegetett a csata után, hogy megmentse az életét. A nap végén mindenki elnyeri jutalmát, büntetését és az áhított szerelmet.

Szabadtéri ünnepi hangverseny a Pannon Filharmonikusokkal

Helyszín: Dóm Tér – eső esetén a Kodály központban tartják meg az eseményt.
Időpont:
19:30

A koncert várható hosza 85 perc lesz, Bogányi Tibor lesz a vezető karmester. A koncert alatt olyan neves magyar zeneszerzőink munkásságát hallhatjuk majd, mint Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő klasszikusabb zenéje Rózsa Miklós muzsikájával.

A belépés regisztrációhoz kötött, amelyet ingyenesen megtehetünk a jegymester.hu oldalon online, de a Kodály Központ jegypénztárában személyesen igényelhető. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik!

Idén 60 éves a Pécsi Állatkert!

Helyszín: Pécsi Állatkert
Időpont:
9:00 – 21:00

Most idén 60 éves a Pécsi Állatkert, ennek alkalmából két napon át tartó programkavalkáddal készül a pécsieknek! A két napon át tartó programok augusztus 20-án, reggel 9:00-tól kezdődnek és egészen másnap, augusztus 21, este kilenc óráig fog tartani. Lesz szülinapi torta, állatsimogató, madarászbemutató és még “vad találkozások” is.

Fényfestés a belvárosban

Helyszín: Szent István tér
Időpont:
21:00

Pécs egyik legikonikusabb tere fog különböző fénypompákba borulni, ugyanis fényfestéssel kedveskedik a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a városiaknak.

Mindezek mellett pedig akik egy régimódi éjszakai klubéletre vágynak, azok sem szomorkodhatnak, ugyanis az Amper Kertben és az Expo Centerben is hatalmas buli várja majd az arra vágyókat.