Címlap Közélet SZUPER ÖTLET!...

SZUPER ÖTLET! “Szülőmegőrzőt” nyitottak egy pécsi iskolában, hogy a gyerek nyugodtan játszhasson

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igazán családbarát kezdeményezéssel rukkolt elő egy pécsi intézmény. A Szent Mór Iskolaközpontban azért vezették be a "szülőmegőrzőt", hogy a nagycsoportos ovisok nyugodtan ismerkedhessenek leendő sulijukkal. És ez mind semmi: az anyukákat, apukákat teával, kávéval és sütivel is kínálták.

 

Ismerkedés a cél

– Amíg a csemetével foglalkoznak, addig anya és apa nyugodtan kávézhat, teázhat azzal a tanárral, aki a következő évtől a gyermekért lesz felelős. Ezzel egy sokkal barátságosabb környezetet és légkört teremtünk az ismerkedéshez – mondta Nagy Andrea, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont igazgatója.

Mászófallal ismerkedhetnek a gyerekek addig,

amíg a beszélgetés tart.

Nemrég készült el a mászófal, amit az alsósok használhatnak

– Nemrég készült el az alsósok tornatermében a mászófal, ami a pingpong és bordásfal mellett igen népszerű a kicsik körében – mondta Nagy Andrea. Az igazgató hozzátette: a falat fejlesztésre is használják.

Különleges iskolanyitogató

A MÓRcorgó program a Szent Mór Iskolaközpontban így mozgásos, játékos foglalkozás is egyben.

– Első alkalommal hirdettük meg, de nem utoljára ezt a programot. Az a célunk, hogy amikor a gyermek megkezdi az iskolát, már egy ismerős közegbe érkezzen. Ezek az alkalmak erre is jók – tette hozzá az igazgató.

Fontos számunkra, hogy a szülőkkel szoros kapcsolatban legyünk

Minél kisebb a gyermek, annál fontosabb ez a kapcsolat. Így a szülő is nyugodt, hiszen rendszeresen hall gyermekéről. Emiatt családnapot is szoktunk tartani, ahol a szülői közösségek is ki tudnak alakulni – hangsúlyozta Nagy Andrea.

Itt “őrizték” a szülőket: nagy volt az érdeklődés a Szent Mórban

A Szent Mór Iskolaközpont általános iskolájában két, maximum 25 fős osztályt indítanak. A gyerekek pedig mostantól rendszeresen járhatnak az iskolanyitogatóra. De a középiskolába iratkozóknak is lehetőségük van ismerkedni az intézménnyel. Bővebben erről ITT olvashatnak.

Videónk pedig itt érhető el!