Címlap Promo Futóktól és l...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Holcim Magyarország Kft. a hagyományokhoz híven szeptember végén rendezte meg jótékonysági futóversenyét és Nyílt Napját a Királyegyházi Cementgyárban, amelyeket idén is nagy érdeklődés övezett.

Csaknem ötszázan futottak a jó ügyért

Szeptember 22-én a ragyogó napsütés, az évről-évre visszatérő futók és az új versenyzők lelkesedése is hozzájárult ahhoz, hogy idén is egy igazi közösségi élményként valósulhatott meg az “Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny. A futóversenyt ezúttal is Királyegyháza és Szentlőrinc települések önkormányzatai, a helyi civil szervezetek és a Holcim Magyarország Kft. szervezte.

Az iskolások, pedagógusaik, szüleik és kísérőik elsősorban a 3 illetve 4,4 km-es távok leküzdését tűzték ki célul, és igen hősiesen teljesítettek, szinte nyári kánikulában futották végig a kiírt távokat. A felnőtt versenyzők javarészt a késő délutáni 11 km-es távra neveztek. Az egyes távok legjobbjait több kategóriában díjazták a szervezők. Azonban egy futó sem tért haza üres kézzel. A 3 és 4,4 km-es távokon a szervezők újrahasznosított műnyagból készült tornazsákot, míg a 11 km-es távon a futók egy rajtszámtartós övtáskát kaptak a rajtcsomag részeként. A célkaput áthaladva pedig minden futó egy, a Holcim önkéntes munkavállalói által készített egyedi beton befutóéremet kapott a nyakába.

A diákokat a futás előtt és után közösségi programok, játékos, interaktív foglalkozások várták a Királyegyházi Cementgyár parkolójában. A Holcim önkéntesei kézműves foglalkozásokkal, a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársai játékos bűnmegelőzési feladatokkal kötötték le a diákokat.

Örülünk, hogy az idei évben is ilyen sokan csatlakoztak hozzánk és teljesítették a futóversenyünk valamelyik távját. A támogató partnerek és a nevezési díjaknak köszönhetően idén közel 700 000 forint értékben járulhatunk hozzá a versenyen részt vevő 12 környékbeli iskola sporteszközeinek fejlesztéséhez, bővítéséhez

– nyilatkozta a szervezők nevében Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A szervezők köszönettel tartoznak minden lelkes jelentkezőnek, pedagógusnak, szülőnek, egyéni indulónak, a segítő önkénteseknek, a támogató partnereknek, mivel az összefogásuk által valósulhatott meg ismét ilyen nagyszerűen a „Együtt Gyermekeinkért” VIII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny, ami sok kisiskolás számára inspiráló kezdeményezés, felejthetetlen nap.

Rekord résztvevő a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napján

A hétvége programja tovább folytatódott a Holcim-nál: a csapadékos időjárás ellenére is rekord résztvevői létszámmal, több mint 200 fővel zárult a szombati Nyílt Nap a Királyegyházi Cementgyárban. A résztvevők egy gyalogos túra keretében bejárhatták a teljes cementgyártás folyamatát – az alapanyagok betárolásától a végtermékek, azaz a cement zsákolásáig.

A látogatás során nemcsak a zsákos cementek rakodását nézhették meg az érdeklődők, de megismerhették a Holcim környezetvédelmi tevékenységét, valamint munka közben láthatták a mintavételező robotot is.

A gyárlátogatás mellett a Holcim interaktív foglalkozásokkal, tetoválásokkal is készült a kicsik és kreatív vénával rendelkezők számára.