A következő három hónapban együtt dolgozik majd a felnőtt férfi válogatottnál Lukács Gergely (bala) és Varga Zsolt – nagyon jó párosnak tűnik!
Címlap Sport Büszkék vagyu...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindennapi telefonhívást kapott a közelmúltban Lukács Gergely, a PSN Zrt. - Pécsi Sportiskola vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója a magyar férfiválogatottat a nyáron Fukuokában világbajnoki címig vezető Varga Zsolttól: a szövetségi kapitány felkérte, hogy a következő három hónapban másodedzőként segítse a munkáját!

A fukuokai világbajnokság, a görögök ellen ötméteresekkel megnyert döntő valószínűleg minden magyar sportrajongó szívében kitörölhetetlenül ott van. Csodálatos pillanatokat, napokat élhettünk át, Varga Zsolt személyében pedig olyan szövetségi kapitányt ismertünk meg, aki előtt le a kalappal!

Nos, mindezek fényében különösen megtisztelő, hogy Varga Zsolt két hete felhívta a kiváló pécsi szakembert, Lukács Gergelyt, akit felkért arra, hogy a következő három hónapban másodedzőként segítse a munkáját a válogatottnál. Persze a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója korántsem arra gondolt, hogy ezt hallja majd a telefonban.

Megmondom őszintén, arra gondoltam, hogy valami tudományos kutatás lesz a téma, hiszen tudom, hogy Zsolt is hisz a mérésekben, az edzéselméleti dolgokban. De aztán kiderült, hogy miután az eddigi másodedzője, Nyéki Balázs a Ferencváros vezetőedzője lett, ami nyilván sok feladattal jár, ő viszont hétközben is szeretne edzéseket tartani a válogatottnál, december közepéig engem kérne fel segítőnek. Természetesen hatalmas megtiszteltetés ez számomra, nem lehet szavakba önteni, hogy ez mennyit jelent: már az nagy dolog, hogy egyáltalán a nevem felmerült! Nem is gondolkodtam a lehetőségen, rögtön igent mondtam, aztán utána itthon kikértem mindenkitől, a feleségemtől, a PSN Zrt. vezérigazgatójától, Máté Jánostól a hozzájárulást

– mesélte a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, aki a PTE ETK-n egészség és sporttudomány témakörben PhD-zik.

A magyar válogatottal hétfőnként és keddenként kell majd együtt dolgoznia a következő hónapokban. Óriási lehetőségként éli ezt meg Lukács Gergely, hiszen egy világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes edző mellett lesz, akitől nyilván rengeteget tanulhat – az itt megszerzett tudást pedig aztán hozhatja például Pécsre a helyi edzőknek, illetve az itt pólózó játékosoknak.

„Lukács Gergelyt felkértem arra, hogy segítsen nekem a szakmai munkában abban a periódusban, amikor Nyéki Balázs dolgozik a Fradival. Régóta jól ismerjük egymást, emberileg és szakmailag is nagyon jónak tartom a Gergőt, és nyilván szerencsés, hogy rendelkezésre tudott állni” – fogalmazott Varga Zsolt a magyar válogatott Facebook-oldalán.

A 2024-es esztendő egyébként rendkívül sűrű lesz a válogatott számára, ugyanis lesz Európa- és világbajnokság, ráadásul Párizsban olimpia is! Az Eb-vel kapcsolatban nemrég sorsoltak, az első meccsünket a csoportban pont a görögökkel vívjuk, akiket a vb-döntőben legyőztünk, aztán jönnek az olaszok és a grúzok.