Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsiek és turisták kedvelt kávézójában, az I Love Pécs Caféban (ILP) február 28-tól kvízsorozat indul, Kvízözön címmel. A játékmester Palancsa László lesz. A vetélkedőre 4-6 fős csapatok jelentkezését várják. 

Kvízest havonta egy alkalommal, minden hónap utolsó szerdáján 18:00-tól

Az első kvíz február 28-án debütál a Széchenyi tér 1. szám alatt található ILP Caféban. Nevezni a játékra a helyszínen vagy a [email protected] e-mail-címen lehet. A csapatonkénti 5000 forint nevezési díjat a helyszínen tudják befizetni a játékosok. 

Mi is ez a Kvízözön? 

Kvíz és kávé az ILP-ben

Kvízesteket először angol kocsmákban tartottak. Az 1970-es évektől viszont egyre népszerűbbé váló játék Európa-szerte terjedni kezdett, igaz, Magyarországra csak a 2000-es években szivárgott be. A pécsi szórakozóhelyeken az elmúlt években számtalan hasonló játékra ülhettek össze a társaságok. Az I Love Pécs Caféban viszont a finom kávékülönlegességek és borok mellett mérhetik össze műveltségi tudásukat a csapatok. 

Vicces, kulturális és picit bulvár is

A témákról szólva a műsorvezető, Palancsa László elmondta: a hétköznapok és az élet minden területéről kapnak kérdéseket a játékosok. A válaszokat az előre kiosztott játéklapokra rögzítik a csapatok. – Sokféle feladattípus színesíti a fordulókat. A kivetítőn egy-egy ismert embert, konkrét filmrészletet, vagy akár egy különleges ételt kell felismerni. De feleletválasztós kérdések, vagy épp konkrét zenék felismerése is szerepelnek a cirka kétórás kvíz alatt. A győztes az lesz, aki a legtöbb pontot éri el – mondta a kvízmester.

Palancsa László neve ismerősen csenghet. A rádiós és tévés múlttal rendelkező műsorvezető korábban Dombóváron, Kaposváron és Pécsen is dolgozott, viszont most új oldaláról mutatkozik be.

– Mindig jobban szerettem terepen dolgozni, mint a háttérben. Ezért egy idő után esküvői ceremóniamester, majd kvízvezető lettem. Kvízműsorokat több városban is tartok. Büszke vagyok rá, hogy Dombóváron, Siófokon és Kaposváron is nagy népszerűségnek örvendenek, most pedig mindezt végre Pécsre is elhozzuk – mondta Palancsa László, aki hozzátette: ezek a kvízek teljesen egyediek, amelyeket ő és csapata állít össze.

 – A vetélkedőt akár már 18-20 éves kortól is ajánljuk. De középiskolások is vannak szép számmal. Tapasztalatom az, hogy minél színesebb egy csapat, annál ügyesebb is. De általában nem a nyereményért, hanem a közösségi élményért jönnek a résztvevők. Többet nyújt, mint egy kocsmázás. A kvíz jó témát ad a társaságnak, amit sokan megszerettek már.

Pécsett az ILP Caféban február 28-án 18:00 órakor veszi kezdetét az első Kvízözön. Nevezni a játékra a helyszínen vagy a [email protected] e-mail-címen lehet.