A pécsi tehetség, Hesz Franciska Míra karikával is nagyon jó gyakorlatot mutatott be
Címlap Sport Kiválóan muta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép sikereket ért el a Romániában megrendezett nemzetközi versenyen a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület versenyzője, Hesz Franciska Míra, aki a junior válogatott tagjaként két érmet is szerzett.

A pécsi tehetség, Hesz Franciska Míra a Romániában, Ploiestiben megrendezett rangos nemzetközi versenyen, a 23. Irina Deleanu Cupon mutatkozott be a magyar junior válogatottban. A debütálás nem is sikerülhetett volna jobban, Ekaterina Dologa tanítványa ugyanis (az edző FIG-bíróként szintén részt vett a versenyen) kiváló gyakorlatokat mutatott be a nagyon erős mezőnyben.

Egyéni csapatversenyben Földesi Pannival (RUS RG sport) együtt képviselték a magyar színeket, és végül a románok, valamint az azeriek mögött a dobogó harmadik fokán végeztek. Bár Franciska (akit nővére, Hesz Dominika készített fel, és kísért be a szőnyegre) a mezőnyben a legrövidebb ideje rendelkezett nemzetközi FIG-licensszel, gyakorlatilag ismeretlen volt a bírók előtt, ennek ellenére a kvalifikáció során egyéni összetettben negyedik helyen végzett. Miután szalaggal a harmadik legjobb gyakorlatot mutatta be, három szerrel is bekerült a másnapi fináléba – ami szenzációs teljesítmény volt!

– Nagy örömünkre a labda fináléban nagyon jó gyakorlattal bronzérmet szerzett, míg karikával és szalaggal negyedik lett – mondta a Pécs Aktuálnak a Pécsi RGSE sportigazgatója, Heszné dr. Laczó Andrea. – Összességében nagyon jó bemutatkozás volt ez Franciska számára a junior válogatottban! Büszkék vagyunk rá, az eredménye komoly visszaigazolása annak, hogy az egyesületünkben végzett szakmai munka az egyik legmagasabb szinten jegyzett az országban.

A májusi Európa-bajnokságig még további FIG-versenyeken vesz részt Hesz Franciska Míra, utazik Görögországba, Észtországba és Lengyelországba is.