A kisiskolások teli torokból buzdították a szentlőrinci fiúkat, de ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez (Fotó: Szentlőrinc SE/Kurdi József)
Címlap Sport Nincs már bar...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legjobb tizenhat közé még két baranyai labdarúgócsapat is bejutott a Magyar Kupában, amiért kalapot emelünk, ám továbbjutni sem a HR-Rent Kozármislenynek, sem a Szentlőrincnek nem sikerült.

Az NB II-es bajnokságban vitézkedő kozármislenyiek tegnap az élvonalban szereplő MTK-t fogadták, s bár korábban megesett, hogy ilyen esetben el tudták tüntetni az osztálykülönbséget, ezúttal ez nem sikerült. Az látszott, hogy a fővárosiak komolyan vették ezt a mérkőzést, és kellőképpen tisztelték baranyai ellenfelüket, ugyanis a kezdőben kiváló játékosokat sorakoztattak fel: ott volt például Stieber Zoltán, Bognár István, Kádár Tamás és Marin Jurina is. A bosnyák légiós hamar megmutatta, milyen szintet képvisel, 35 perc alatt két gólt szerzett, és ezzel eldöntötte a meccset – a második félidőben Nemanja Antonov hozzátett még egy gólt, így aztán 3-0-ra győzött az MTK.

Az NB III-ban a bajnoki címért küzdő Szentlőrinc is nagyon nehéz feladatot kapott, ugyanis azt a Nyíregyházát kellett volna legyőznie a legjobb nyolc közé kerülésért, amely toronymagasan vezet az NB II-ben, és az élvonalba tart. A mai, kora délután mérkőzésre sok néző volt kíváncsi, és a szurkolók annak ellenére jól szórakoztak, hogy nem a házigazdák sikerével ért véget a találkozó. Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a meccs hazai szempontból, hiszen a robosztus támadó, Novák Csanád az első helyzetből gólt szerzett – még két perce sem ment a találkozó. A folytatásban ugyan a lőrinciek egy szép akció végén egyenlítettek Helesh révén, ám Novák Csanáddal a továbbiakban sem tudtak mit kezdeni, a csatár lőtt még kettőt. Emellett a vendégektől betalált még Temesvári és Beke is, így a végeredmény 1-5 lett, vagyis a Szentlőrinc is elbúcsúzott a Magyar Kupától.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–MTK 0-3, Szentlőrinc–Nyíregyháza 1-5.