Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utalványokkal visszaélő cégekre fókuszál a NAV

/

Célzott ellenőrzés-sorozatba kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az béren kívüli juttatásként adott utalványokkal visszaélő cégeknél.

Az érintett társaságoknál a munkavállalók az utalványokat az átadás után röviddel készpénzben visszaválthatták, így a munkáltatók jelentős béren felüli jövedelmet juttathattak az alkalmazottaknak úgy, hogy adót és járulékot nem kellett utána bevallani és megfizetni.

A NAV több ezer céget azonosított az országban, ahol így éltek vissza a béren kívüli juttatásokkal. Ők országszerte, így Baranyában is számíthatnak ellenőrzésre, a vizsgálatok a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményeket és az adózatlan jövedelmeket érintik.

Hirdetés

A munkáltatóknak az ellenőrzés megkezdéséig van lehetőségük az így juttatott utalványok valós közterheit bevallani és megfizetni, korábbi bevallásaikat önellenőrzéssel módosítani.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Lebuktatta az előző városvezetést és Csizi Péterrel is elégedetlen az ellenzéki képviselő

Következő sztori

Adományokat gyűjtenek az iskolakezdéshez

Legutóbbiak innen: Rövidhírek

bool(false)