Címlap Arc Lebuktatta az...

Lebuktatta az előző városvezetést és Csizi Péterrel is elégedetlen az ellenzéki képviselő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal egy zebráért harcol a kisfilmeket gyártó önkormányzati képviselő.

A független, de fideszes támogatással lett önkormányzati képviselő valószínűleg a legszorgalmasabb politikusok egyike lehet a városban. Legalábbis ez látszik a közösségi oldalából, amely profi politikusokat megszégyenítően friss és aktuális.

Barkóczi Csaba keveredett már fűháborúba Péterffy Attilával, lobbizott PÉCS tábláért, és felszámolt gumi-lerakatot is – utóbbiból jó nagy galiba lett, teljesen méltatlanul. Most egy zebráért küzd a Nagy Imre úton a kitartó önkormányzati képviselő.

https://www.facebook.com/dr.barkoczicsaba/videos/986297825222185/

Ez a videója olyan jól sikerült az ellenzéki képviselőnek, hogy abból kiderült:

  • már az előző városvezetés sem oldotta meg a problémát
  • a pár méterrel följebb lévő „okos” zebrát Csizi Péter hiába „ültette” oda, semmit nem ér ezek szerint
  • Péterffy Attila nem is azt és nem is úgy mondta, mint ahogy azt ebben a videóban idézte tőle
  • lobbi-társa pedig maga is önkormányzati képviselő volt az előző ciklusban, de akkor nem kellett a zebra

Az önkormányzat illetékes bizottsága egyébként augusztus elején már döntött arról, hogy a képviselők jelzései alapján 37 zebrát telepítenek majd – a PécsiSTOP szerint. Az önkormányzat a lapnak azt írta, hogy „nyilvántartásuk alapján 2017 óta nem érkezett a Nagy Imre úton a Csontváry utca 8. számú ingatlan és a Nagy Ferenc tér között gyalogos-átkelőhely kijelölésére vonatkozó lakossági megkeresés.” Közölték azt is, hogy nem árt óvatosan bánni a zebrákkal, mert „minden egyes gyalogátkelőhely egyben egy lassítási pont a városi forgalomban. Nevezett helyszínnél egyébként 100 méteren belül van gyalogátkelőhely.”

84 méterre van egészen pontosan egy zebra a Barkóczi képviselő által most kifogásolt helyszíntől, amit még Csizi Péter egykori fideszes politikus „ültetett” oda, ráadásul az egy „okos-zebra” – tehát nem volt olcsó.

Az önkormányzat végül egy kegyelemdöfést is bevitt:

„A gyalogátkelőhely kiépítése létesítési engedélyhez kötött tevékenység. Létesítési engedélyt a Baranya Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerve ad.

Péterffy pont nem azt mondta

A PécsiSTOP pontos leiratot is készített a képviselő videójáról. Eszerint Barkóczi Csaba videójának végén a következő mondat „hangzik el”:

Barkóczi: Mit gondol a Polgármester Úr, hogy lehetne ezt a problémát a legeslegegyszerűbben megoldani?

Péterffy: Egyszerű: fessék fel, és kész!

Barkóczi: Polgármester Úr – Öné a pálya!

Csakhogy Péterffy tavaly májusi videójában (0:26 és 0:40 között) ezek a szavak a következő környezetben hangzanak el:

„Sokan azt gondolják: fessék fel, és kész. Sajnos nem ilyen egyszerű, pedig sokan követik figyelemmel a problémát. A lakosság, mint felhasználó, a pártok, képviselők szorgalmazzák a javításokat, a BIOKOM nyilván javít, épít, fest. (…)”

Péterffy tehát pont azt mondta, hogy nem lehet hasraütés-szerűen zebrát felfestetni.