Címlap Rövidhírek Idén már az ö...

Idén már az önkormányzatok is pályázhatnak a Térzene Programban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén még több településre jut el a Térzene Program: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatára már kis települések önkormányzatai is jelentkezhetnek - írja az MTI.

Az Emmi keddi tájékoztatása szerint az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján idén módosítanak a pályázatok lebonyolításán annak érdekében, hogy a jövőben minél több település lakói részesüljenek az ingyenes zenei élményből.

Támogatási kérelmet 2021-től már nem az előadóművészek, hanem az önkormányzatok adhatnak be. A korábban csak az 5000 fő feletti városokra kiírt pályázat szintén módosul, így már kis települések is tarthatnak rendszeres előadásokat.

A nyertes településeknek vállalniuk kell, hogy 30 alkalommal biztosítják a koncerteket köztereiken. A vissza nem térítendő támogatási keret 900 millió forint, az igényelhető támogatás 7,5 millió forint a vállalt 30 alkalomra.

Mint ismert, a Térzene Programot azzal indította útjára az Emmi, hogy a települések közterein újra rendszeresen felcsendüljön a minőségi magyar zeneművészek klasszikus-, világ- és népzenéje. Bár a programot a világjárvány alatti korlátozások miatt módosítani kellett, a részt vevő zenekarok gyorsan és hatékonyan reagáltak a megváltozott körülményekre, és bérházak előtti tereken, utcákon villámkoncertekkel szórakoztatták az otthonukba zárt lakosságot.

A 2019. október 1-jén, a zene világnapján indított programban eddig csaknem 17 ezer zenész vett részt és több mint 2000 koncerttel ajándékozták meg a lakosságot.

Kiemelt képünk illusztráció.