Szüretelnek a Villányi Borvidéken

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kezdődik a szüret a villányi borvidéken.

Először a fehér szőlőt szedik, de ebből a Villányi Borvidéken elenyésző mennyiség van. A napokban a gazdák a portugieser alapanyagát, a kékoportót kezdhetik szedni, amit 330 hektáron termesztenek a borvidéken.

Utána következik a merlot, a cabernet franc majd a kékfrankos, legkésőbb pedig a sauvignon-fajta szürete indul, ezt rendszerint októberben szedik.

Nagy Gergely, a borvidék hegyközségi tanácsának titkára szerint idén jó évjáratú bor várható a kékoportóból, a próbaszüretek alapján a mennyiség és a minőség is bizakodásra ad okot.

Előző sztori

Megfelelő szinten az országos vérkészlet

Következő sztori

Általában többórás napsütésre számíthatunk