Címlap Rövidhírek Új kerítést k...

Új kerítést kapott a pécsbányai temető

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A sírkertet körülvevő kerítés nyomvonalának hossza kb. 900 méter, ennek közel felén nem volt már fizikailag kerítés, de a többi rész is nagyon rossz állapotban volt. Emiatt folyamatosan bejártak a területre az erdei vadak, így szükségessé vált a kerítés megépítése - erről a Biokom Nkft. a közösségi oldalán számolt be.

Az idők folyamán az egyes kerítésszakaszok elhasználódtak, vagy ellopták, megrongálták őket. Mivel a temető közvetlenül határos a Mecsek egyik legnagyobb összefüggő erdőjével, így a környezetében honos hazai nagyvadak (gímszarvas, vaddisznó, őz) jelenléte folyamatos volt a területen.

A nagyvadállomány, gátló akadály híján rendszeresen behatolt a temető területére, elfogyasztotta, lelegelte a sírokon elhelyezett virágokat, feltúrta az üresen álló földterületeket.

A BIOKOM Nkft. már a Pécsi Temetkezési Kft. 2015-ös beolvadása után igyekezett orvosolni a problémát, ám az üzemeltetési források akkor nem tették lehetővé, hogy eredményesen távol lehessen tartani a vadakat a temetőből. Most önerős beruházással közel 4 millió forintból építette meg a Biokom Nkft. a vadhálós kerítést Pécsbányán.

Kiemelt képünk forrása: Biokom facebook oldala.