Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú idő után ismét világbajnoki címet ünnepelhetett a Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott, amely megnyerte a Portugáliában, Monte Gordóban megrendezett Medigames tornát. A csapatban jó néhány pécsi doki is pályára lépett.

Az orvosokból, orvostanhallgatókból, gyógyszerészhallgatokból álló magyar válogatott csodálatosan szerepelt a portugáliai világbajnokságon. Hibátlan teljesítménnyel menetelt a döntőig, a brazilokat például laza 3-0-val intézte el, a fináléban pedig a norvégokkal találkozott. A döntő olyan volt, amilyennek lennie kell: végletekig izgalmas, a 2-2-es rendes játékidő után büntetők döntöttek, a párbajt pedig a magyarok bírták jobban. A 2004-ben Sterlingben megnyert vébé után ismét a magyar orvosválogatott lett a világ legjobbja!

– A csapat pécsiekre épült, volt benne négy PEAC-os játékos is, velük sokat erősödtünk. Nem mostanában nyertünk utoljára, így hát nagy volt az öröm amiatt, hogy végre ismét sikerült – mondta a Pécs Aktuálnak a madridi reptérről dr. Papp Zsolt, a válogatott pécsi edzője.

Az eredmények: Magyarország–Brazília 3-0, Magyarország–Kolumbia 5-0, Magyarország–Kolumbia 4-2, Magyarország–Secumed (délamerikai csapat) 2-0, Magyarország–Mexikó 1-0, Magyarország–Norvégia 2-2 (büntetőkkel: 7-6).

A magyar csapat tagjai: Somogyi Péter, Benke Kálmán, Altorjay Boldizsár, Berta Dániel, Lukács Márk, Veréb Attila, Annus Ádám, Rácz Levente, Gyimesi Tamás, Kollár Iván, Gelencsér Gergő, Miltner Szabolcs, Szijártó Balázs, Valóczki József, Gelencsér Bálint, Belák Mátyás, Fazekas Gábor, Radics Domonkos. Edző: Papp Zsolt.

Nem volt náluk jobb a portugáliai vébén – győzött a magyar csapat!