A szurkolók Szegedre is elkísérték a PMFC-t, rajtuk tehát ezúttal sem múlott (Fotó: PMFC)
Címlap Sport A büntető bün...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem tudott pontot szerezni Szegeden a PMFC NB II-es labdarúgócsapata: bár a hazaiaknak nem volt sok helyzetük, egy gólt be tudtak gyötörni, míg az immár Kulcsár Árpád által irányított piros-feketék nem tudtak betalálni. A másik baranyai gárda, a szárnyaló HR-Rent Kozármisleny holnap tévés meccset játszik.

A PMFC kispadjára az előző fordulón tért vissza vezetőedzőként Kulcsár Árpád, és jobban nem is sikerülhetett volna a bemutatkozása, hiszen győzelemre vezette a piros-feketéket a Budafok ellen (1-0). A szakember a kinevezésekor úgy fogalmazott, az őszi szezonból hátralévő három mérkőzésen kilenc pontban gondolkodik, ami elsőre talán némi túlzásnak tűnik, de mégis, miben gondolkodjon egy tréner, ha nem győzelmekben?!

Nos, kilenc már biztosan nem lesz. A mai szegedi bajnokin ugyanis nem jutott pont a PMFC-nek, amely ezúttal (is) elég halovány támadójátékot produkált, nem nagyon jutott helyzetig. A meccs pozitívuma, hogy a házigazdák sem sokszor kavarták meg a pécsiek védelmét, ugyanakkor a 10. percben büntetőt kaptak, mert Helesfay Donát elütötte Borvetőt a 16-oson belül – Gajdos pedig bevágta a labdát a kapuba (1-0). A folytatásban, vagyis a hátralévő 80 percben nem esett több gól, így ez az egyetlen döntött.

Kulcsár Árpád: – Helyzet nélküli mérkőzésen kikaptunk egy tizenegyes góllal, amely jogos volt. Már látjuk, hogy a téli időszakban melyik szekcióban kell erősíteni. Ebben a hidegben nem volt nézőcsalogató a találkozó, és sehol semmilyen körülmények között sem elegendő ez a játék.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1-0 (1-0)

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics (Hadaró, a szünetben) – Krausz, Hudák – Harsányi (Gyurkits, 78.), Bachesz (Szabó M., a szünetben), Bukovics (Vas B., 63.) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 63.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Gólszerző: Gajdos (10. perc – 11-esből).

A másik baranyai csapatra, a HR-Rent Kozármislenyre hatalmas csata vár hétfőn (18.00), ugyanis a tabellán jelenleg a második helyen álló (az ETO FC Győr ma nyert, így előzött) Nyíregyháza vendége lesz Balmazújvárosban. Egyvalami biztos, Aczél Zoltán együttesének nincs semmi félnivalója, hiszen hétről hétre bizonyítja, hogy bárkivel felveszi a versenyt, ráadásul teher sincs a vállakon, mert sosem volt cél a bajnoki cím. Legfeljebb titokban… Egyébiránt érdemes lesz holnap odakapcsolni az M4 Sportra, mert ha mindkét csapat hozza a múlt hétvégi formáját, akkor nem fogunk unatkozni, 7-7 lesz a végeredmény! Na jó, legyen inkább 6-7.