Címlap Sport A főpróba jól...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Repül az idő, közeleg a bajnoki rajt a labdarúgó NB II.-ben: július 30-án rendezik meg az első fordulót a 2023/2024-es szezonban. A PMFC ennek megfelelően főpróbát tartott, lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését, amelyen 2-1-re győzött az élvonalbeli Fehérvár FC ellen.

Gonoszkodva mondhatnánk azt, hogy a Fehérvárt manapság nem kunszt legyőzni, de azért tény, hogy a PMFC egy élvonalbeli együttessel találkozott, amely ellen nyerni igenis megsüvegelendő teljesítmény. Főleg idegenben, nem mellesleg úgy, hogy az első gólt a házigazdák szerezték. A folytatásban azonban a pécsi srácok akarata érvényesült, akik Tóth-Gábor Kristóf révén hamar egyenlítettek, aztán többször is volt esélyük a fordításra, ami végül az utolsó percben jött össze: Vas Bence találata 2-1-es győzelmet ért.

A PMFC jövő vasárnap már bajnokit játszik, az első fordulóban a Mosonmagyaróvárt fogadja.

Fehérvár FC–PMFC 1-2 (1-1)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 78.) – Svedyuk (Takács, 50.), Rácz (Varga, 83.), Pejovics, Majnovics (Hadaró, 70.) – Krausz (Kártik, 70.), Szeles (Terbe, 46.) –Bukovics (Vas, 70.), Gera (Gyurkits, 46.), Harsányi (Szabó, 46.) – Tóth-Gábor (Hornyák, 59., Bachesz, 83.). Vezetőedző: Weitner Ádám.
Gólszerzők: Pető (16.), ill. Tóth-Gábor (20.), Vas (90.).

Edzőmeccset játszott ma délután az NB III.-ra készülő Szentlőrinc is, amely biztató produkcióval rukkolt elő a ZTE II. elleni találkozón. Pichler Gábor együttese az első félidőben padlóra küldte ellenfelét, sorra lődözte a gólokat, s meg sem állt ötig. A vendégek a szünet után már jobb teljesítményt nyújtottak, egyszer be tudtak találni, s mivel több gól nem született, 5-1 lett a végeredmény.

A lőrinciek a jövő hétvégén, vasárnap a Kaposvár ellen idegenbeli meccsel kezdik a bajnokságot.

Szentlőrinc–ZTE II. 5-1 (5-0)
Szentlőrinci gólszerzők:
Kiss K., Rétyi, Novák Zs., Medgyesi, Grabant.

További edzőmeccsek: Bonyhád–PTE-PEAC 0-7 (gólszerzők: Bozóky, Hock, Kása, Keresztes, Hazenauer, Grósz, Leidl), Nagybajom–Mohácsi TE 0-4.