A fiatal versenycsapat, a KDB Motorsport Hungary több autó szervizelését, felkészítését, menedzselését intézi
Címlap Sport A harmadik ge...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javában dübörög az 57. Mecsek Rallye, a pécsi és környékbeli versenyzők legnagyobb örömére. A népes mezőnyben ott van Réb Krisztián is, aki nemcsak versenyez (mint navigátor), hanem csapatot is vezet. A vérében van a ralisport, amit nagyapja, édesapja, sőt, még lánytestvére is művelt!

A pécsi Réb családban immár a harmadik generáció ül ralis versenygépben. A nagypapa is imádta ezt a sportot, az édesapa, Réb László is a szerelmese, és a két gyerek, Fanni és Krisztián sem tudott nemet mondani a rali csábítására.

– Természetesen apa fertőzött meg vele, tőle is kaptam az autót – mesélte a Pécs Aktuálnak még csütörtökön, épp a pályabejárás kellős közepén, a Trefort-pusztai gyorsnál a 31 éves Réb Krisztián. – Korábban mentem együtt a testvéremmel, Fanni navigált nekem.

Mostanra viszont Krisztián került a navigátori szerepkörbe, Martin Lászlóval indultak el az 57. Mecsek Rallye-n egy Renault Clio RS-sel. De nemcsak az útra, nemcsak az itiner bemondására fókuszál manapság, hanem több versenygépet szervizel, menedzsel, felkészít a versenyekre.

– Van egy kis fiatal versenycsapatunk, a KDB Motorsport Hungary. Januárban alapítottuk, László Kevinnel együtt visszük, én vagyok a csapatvezető, a csapat további tagja pedig Mang Huba, Dévai Dávid, Dévai Bendegúz, Mészáros Attila és Pflug Zoltán. Van egy saját autóm, az a Lada, amellyel korábban magam is versenyeztem, valamint hét másik, amelyek közül hármat mi készítünk fel, négynek pedig a menedzselését vállaljuk. A célunk az, hogy az ebben a sportban lehetséges legmagasabb szintű technikai és logisztikai szolgáltatást nyújtsuk annak érdekében, hogy versenyzőinknek csak arra kelljen koncentrálniuk, hogy a lehető legjobban teljesítsenek az adott versenyen – fogalmazott Réb Krisztián.

Az elmúlt hónapokban alaposan belecsaptak a lecsóba, ott voltak Esztergomban és Diósgyőrben is, sőt, a Historic-Eb csehországi és spanyolországi futamán is az ő autójukkal képviselte Magyarországot a Dunavölgyi János és Wébel Martin kettős.

– Nagyon örültünk annak, hogy ilyen magas szinten, egy nemzetközi sorozatban is megmutathattuk magunkat – tette hozzá Réb Krisztián.

Sikeres folytatást kívánunk, és ígérjük, ha a negyedik generáció is belevág, őket is megírjuk!

A raliszerető testvérpár: Réb Fanni és Réb Krisztián
A Historic Eb-n is van autójuk: a Dunavölgyi János és Wébel Martin alkotta duó Lada Samarával száguld