A kozármislenyi fiúkat nem lehet megállítani, így aztán most is készülhetett egy örömködős kép a bajnoki után (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport A Honvéd elka...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt heti hazai győzelem után sokan bíztak benne, hogy a PMFC-nek a Honvéd otthonában is lesz esélye egy bravúrra, de sajnos nem volt. A HR-Rent Kozármisleny ismét begyűjtötte a három pontot, és ugyanígy tett az NB III-ban a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc, amely a sikere mellett nagyon örült a Mohács győzelmének is.

A Budapest Honvéd ugyan már messze nem olyan, mint korábban, inkább árnyéka önmagának, de a PMFC ezúttal nem tudta vele felvenni a versenyt. A Bozsik Arénában lejátszott mérkőzés eléggé egyoldalú volt, a házigazdák az első és a második félidőben is lőttek 2-2 gólt, s végül 4-0-ra győztek. Pécsi szempontból csupán az volt örömteli a 29. forduló során, hogy a Siófok hazai pályán 1-0-ra nyert a BVSC ellen, így Mátyus János együttese veresége ellenére sem csúszott vissza kieső helyre.

Budapest Honvéd–PMFC 4-0 (2-0)

Labdarúgó-NB II., 29. forduló. Budapest, Bozsik Aréna, 2098 néző. Vezette: Lovas László (Szécsényi István, Nagy Viktor). Bp. Honvéd: Dúzs – Kovács N. (Kulbacsuk, 77.), Pekár (Kálnoki-Kis, 72.), Szabó A., Benczenleitner (Eördögh, 77.) – Adorján – Krajcsovics, Keresztes (Bocskay, 77.), Lőrinczy, Kerezsi (Kundrák, 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Csertői Aurél. PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L. (Szekszárdi, 69.), Pejovics, Hadaró – Szabó M. (Gera Z., a szünetben), Terbe, Hudák, Majnovics (Takács Zs., a szünetben) – Bachesz (Rácz B., a szünetben), Harsányi (Krausz, 80.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerzők: Lőrinczy (29. – 11-esből, 32.), Kerezsi (64.), Bobál G. (71.).

A HR-Rent Kozármisleny ismét kitett magáért, hazai pályán ugyanis legyőzte az Ajkát. Az első félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek, de gól nem született, a szünet után aztán még többet tett a sikerért Aczél Zoltán együttese, aminek meg is lett az eredménye: Kirchner 11-esből megszerezte a vezetést. A folytatásban a vendégektől kiállították Jagodicsot, a miután több gól nem esett, a mislenyiek begyűjtötték a három pontot.

HR-Rent Kozármisleny–FC Ajka 1-0 (0-0)

Labdarúgó-NB II., 29. forduló. Kozármisleny, 500 néző. Vezette: Takács Tamás (Kulman Tamás, Vrbovszki Pál). Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Szabó B., Füredi, Turi – Bor (Horváth Péter, 70.), Major – Molnár, Tóth Z. (Vogyicska, 86.), Kirchner – Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán. Ajka: Szabados – Tóth G. (Horváth Péter, 78.), Tar, Jagodics, Csemer – Csizmadia – Babos, Sejben, Pantovics (Kenderes, 82.), Borsos (Zsolnai, 65.) – Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gólszerző: Kirchner (69. – 11-esből).

Kiállítva: Jagodics (80.).

Az NB III. Dél-nyugati csoportjában nagyon jó, élvezetes mérkőzést játszott a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc. Pichler Gábor együttese a Ferencváros második csapatát fogadta, amelyben a kezdőben kapott helyet a „kis” Lisztes Krisztián, míg édesapja a lelátón foglalt helyet. A házigazda lőrinciek az első félidőben is jobbak voltak, de nem tudtak betalálni, a vendégek viszont az első helyzetükből gólt rúgtak. A szünet után aztán elképesztő meccset láthattak a szurkolók! A gyors egyenlítést követően ugyanis a 66. és a 68. perc között háromszor is betalált a Szentlőrinc, így máris 4-1 volt az állás! De itt sem álltak meg a csapatok, a hazaiak még kettőt, a vendégek egyet lőttek, így 6-2 lett a végeredmény!

Már ez is nagy örömet szerzett Szentlőrincen, hát még az a hír, hogy a Mohácsi TE 1888 hazai pályán 1-0-ra legyőzte a tabella éllovasát, az összes eddigi tavaszi meccsét megnyerő Iváncsát! Mindez ugyanis azt jelenti, hogy felcsillant a remény az elsőségre, az Iváncsa és a Szentlőrinc között ugyanis így már csak egy pont a különbség, és van vissza egy egymás elleni mérkőzés is…

Ha már nyert a Szentlőrinc és a Mohács, a PTE-PEAC sem akart lemaradni! A Kardos Ernő által irányított pécsiek nagyon fontos meccset húztak be, igazi kiesési rangadón szereztek három pontot a Szekszárd ellen!

Eredmények: Szentlőrinc–Ferencváros II. 6-2 (gólszerzők: Novák 48. perc, Kiss-Szemán 66. perc, Szabó Z. 67. perc, Csörgő 68. és 85. perc, Tamás L. 77. perc, ill. Bagi 40. perc, Ladányi 87. perc), Mohácsi TE 1888–Iváncsa 1-0 (gólszerző: Racskó 7. perc), PTE-PEAC–Szekszárd 2-0 (gólszerzők: Leidl 43. perc, Bozóki 56. perc).

A Szentlőrinc óriási meccset játszott a Ferencváros második csapata ellen, a második félidőben potyogtak a gólok, nem is akármilyenek!
A PTE-PEAC öltözőjében is kieresztették a hangjukat a pécsi játékosok és a stáb tagjai – nagyon fontos győzelmet arattak!
Bizony megy ez Mohácson is: nagy skalpot gyűjtöttek be a Duna-partiak, hiszen a listavezető Iváncsa tavasszal még pontot sem veszített, Mohácson viszont kikapott