A bronzcsata végén a horvátok örülhettek, hiszen 2-1-re legyőzték Marokkót (Fotó: Alex Pantling/Getty Images)
Címlap Sport A horvátoké l...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első érem elkelt a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokságon, amelyen Horvátország 2-1-re megnyerte a harmadik helyért zajló csatát Marokkó ellen. Mindkét csapat kihozta magából a maximumot ezen a tornán.

Vajon képesek lesznek-e a marokkóiak egy újabb csodára, vagy a sokkal rutinosabb horvátok behúzzák a bronzmeccset – ez volt a kérdés a katari világbajnokság harmadik helyéről döntő mérkőzése előtt. A találkozó elején úgy tűnt, hamar választ kapunk, hiszen Horvátország Gvardiol révén nagyon gyorsan vezetést szerzett, de Marokkó két perccel később már egyenlített is, így kezdődhetett minden elölről. Ahogy azt várni lehetett, egyik csapat sem ment fejjel a falnak, ennek ellenére Zlatko Dalic együttese még a szünet előtt ismét előnybe került, a 2-1-et pedig mindvégig, a lefújásig megtartotta.

Le a kalappal mindkét válogatott előtt, mert mindkettő kihozta magából a maximumot. A mindössze 3,9 milliós horvátok a 2018-as oroszországi világbajnokság ezüstérme után ismét a dobogóra állhattak, ami fantasztikus eredmény, Marokkó pedig történelmet írt azzal, hogy afrikai csapatként a négy közé verekedte magát, ráadásul úgy, hogy kiejtette Spanyolországot és Portugáliát is.

Vasárnap eldől, ki lesz a világbajnok: 16 órakor Argentína csap össze Franciaországgal.

Horvátország–Marokkó 2-1 (2-1)

Labdarúgó-világbajnokság, bronzmérkőzés. Katar, Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion. Vezette: al-Dzsasszim (katari). Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 94.) – Livaja (Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic. Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a szünetben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.

Gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.) ill. Dari (9.).