Nagy volt a diósgyőriek öröme, akik a Kozármislenyben kiharcolt győzelmükkel feljutottak az élvonalba (Fotó: Facebook/DVTK)
Címlap Sport A Kozármislen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha csak az eredményeket nézzük, pokoli rossz hétvégéjük volt az NB II-es baranyai labdarúgócsapatoknak, hiszen a háromnak együtt sem sikerült összehoznia egy pontocskát.

A baranyai szurkolók a leginkább a megtáltosodott Kozármisleny mérkőzését várták, amely a bajnoki címre hajtó DVTK-t fogadta. A Márton Gábor irányította kék-fehérek most is közel voltak a bravúrhoz, ugyanis hiába vezettek kétszer is a vendégek, mindkétszer egyenlíteni tudtak. A Diósgyőr azonban nem hagyta annyiban, a 90. percben újabb gólt szerzett, erre pedig már nem érkezett válasz, így 2-3 lett a végeredmény – nagy kár érte.

A Szentlőrinc szintén hazai pályán játszott, és a középmezőnyös Siófok ellen reális esély volt a győzelemre. Amikor az első félidő vége felé közeledve büntetőhöz jutottak a házigazdák, nagyon úgy tűnt, hogy meg is lesz a várva várt siker – csak éppen kimaradt a tizenegyes. A harmadik meccsen a harmadik… Ez pedig nagyon sokba került: a Balaton-partiak a szünetig két gólt is berámoltak, majd a második félidőben háromra növelték előnyüket, s bár Grumics révén szépített a Szentlőrinc, a pontszerzésre már nem volt semmi esélye (1-3).

A tavasszal az őszi önmagát kereső PMFC a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége volt, s bár a pécsi szurkolók nagyon bíztak a feltámadásban, ebből megint nem lett semmi. Az eseménytelen első félidőt követően a házigazdák Gajdos góljával szereztek vezetést nem sokkal a szünet után. A PMFC a folytatásban mindent megtett az egyenlítésért, nagy helyzeteket dolgozott ki, de 2023-ban olyan passzban vannak a piros-feketék, hogy egész egyszerűen semmi sem akar bemenni. Most is gól nélkül maradtak, így 1-0-s vereséggel kellett hazajönniük.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC is közel állt a vereséghez, elvégre a vendég Monor a meccs hajrájában vezetést szerzett, de az egyetemistákban még volt annyi erő, hogy egyenlítsenek (1-1).

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–DVTK 2-3 (gólszerzők: Vogyicska 52. perc, Gránicz 76. perc – 11-esből, ill. Bényei 43. perc, Cseke 60. perc, Medgyes 90. perc), Szentlőrinc–Siófok 1-3 (gólszerzők: Grumics 90. perc, ill. Dénes Cs. 43. perc, Farkas B. 45. perc, Kerezsi 75. perc), Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1-0 (gólszerző: Gajdos 52. perc), PTE-PEAC–Monor 1-1 (gólszerzők: Kása 85. perc, ill. Hulicsár 81. perc).