A kozármislenyiek öröme hatalmas volt az öltözőben, de volt is miért ünnepelniük: nem mindennapi sikert arattak! (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport A kozármislen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elgondolkodtató végeredménnyel zárult a labdarúgó NB II-ben lejátszott baranyai rangadó, a HR-Rent Kozármisleny ugyanis hazai pályán három góllal legyőzte a PMFC-t. A mislenyiek minden dicséretet megérdemelnek, a pécsieknél viszont magukba nézhetnek az illetékesek.

Sokan voltak kíváncsiak a baranyai rangadóra, gyakorlatilag megtelt a kozármislenyi stadion. Az eddigi eredmények és a helyezések alapján szoros meccsre volt kilátás – de nem kis meglepetésre abszolút nem az lett belőle.

A mérkőzés után egyértelmű kijelenteni, hogy egy csapat teljesítményét volt jó nézni, ez pedig a Kozármisleny volt. Az Aczél Zoltán és stábja által felkészített hazaiak ugyanis tisztában voltak vele, mennyire fontos számukra ez a meccs, azzal is tisztában voltak, hogy ők mire képesek, és pontosan olyan keményen mentek bele a párharcokba, ahogy ilyenkor azt tenni kell. Bár a pécsieknek is volt néhány helyzete, Lékai azonban mindent védett, ám nyugodtan leszögezhető, hogy a Kozármisleny magabiztosan nyert, és abszolút meg is érdemelte a győzelmet. Az első félidőben Kirchner talált be, a másodikban aztán Tóth Zoltán és Turi Tamás – a 3-0-s végeredmény önmagáért beszél.

Nagyon jó lenne, ha a PMFC-nél is történne már valami, mert egy középszerű, unalmas szezon vár minden pécsi szurkolóra. Az előző bajnoki évad tavaszi idénye már világosan jelezte, hogy valami abszolút nem stimmel – ennek ellenére nem történt semmi. Most szintén olyan futballal rukkol elő a csapat, ami a közönséget sem szórakoztatja, és a pontokat sem hozza különösebben jól, mégis mindenki hulla nyugodtan és elégedetten teszi tovább a dolgát. Egyébként van ebben valami logika: ahol nincsenek különösebb célok, nincsen határozottan kimondva, mit várnak el a csapattól, ott nem is nagyon lehet semmit számonkérni, nemde?!

Érdemes ám a tabellára nézni: a 9. fordulót követően a HR-Rent Kozármisleny 5-2-2-es mutatóval, 15-9-es gólkülönbséggel, 17 ponttal (nem mellesleg élvezetes futballal) a negyedik helyen áll, míg a PMFC 3-4-2-vel, 4-4-es gólkülönbséggel, 13 ponttal a nyolcadik.

Szép volt, Kozármisleny!

HR-Rent Kozármisleny–PMFC 3-0 (1-0)

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 9. forduló. Kozármislenyi Stadion, 1000 néző. Vezette: Antal Péter. HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág, Egerszegi (Füredi, 33.), Turi – Nagy E. (Major, 46.), Kozics – Molnár (Barkóczi, 65.), Kirchner, Hegedűs (Vajda, 65.) – Tóth Z. (Horváth, 76.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. PMFC: Helesfay – Svedyuk, Krausz (Takács, 91.), Rácz, Majnovics – Terbe, Hudák (Szeles, 61.) – Harsányi (Gera, 61.), Bachesz, Szabó M. (Gyurkits, 61.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gólszerzők: Kirchner (42.), Tóth Z. (57.), Turi (60.).