A pécsiek kiválósága, Kovács Péter számára különleges lesz a csütörtöki edzőmeccs, hiszen korábban hat évig az Olajban játszott
Címlap Sport A nyolcszoros...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gőzerővel készül az NB I. A-csoportos bajnoki rajtra az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata, amely története során először szerepel majd a legjobbak között. A fiúk csütörtökön vívják az első hazai felkészülési meccsüket, ellenfelük pedig a mezőny egyik legerősebb együttese, a nyolcszoros bajnok Szolnok lesz!

Javában zajlik már a munka az NKA Universitas Pécs felnőtt férfi kosárlabdacsapatánál, amely az előző szezonban megnyerte a bajnokságot az NB I. B Piros csoportban, ezzel pedig feljutott az élvonalba. Ennek köszönhetően az előttünk álló idényben Kovács Péterék elhozzák Pécsre a legjobb magyar együtteseket – a szurkolók legnagyobb örömére!

Sőt, nem is kell várni október közepéig, amikor először játszanak majd a pécsiek hazai pályán, jövő csütörtökön, vagyis szeptember 7-én ugyanis az NKA Arénába látogat a hazai mezőny egyik élcsapata, a Szolnoki Olajbányász. A nyolcszoros magyar bajnok a legutóbbi idényben nem jutott a négy közé, az ötödik helyen végzett – az Olaj-drukkerek biztos abban bíznak, hogy az előttünk álló évadban fényesebben szerepelnek a kedvencek.

Nagyon örülünk annak, hogy ilyen szintű csapattal vívhatunk felkészülési mérkőzést, mert minden játékosunk testközelből láthatja, tapasztalhatja, hogy milyen sebességgel kell majd kosarazni az élvonalban, és melyek azok a hibák, amelyeket nem szabad elkövetni! A fiatalok számára pedig, akik még nem szerepeltek az élvonalban, kiváló lehetőség ez arra, hogy felmérhessék, mi kell ahhoz, hogy eljussanak arra a szintre, ahol a Szolnok jár

– fogalmazott a pécsi csapat legrutinosabb játékosa, csapatkapitánya, a korábbi sokszoros válogatott Kovács Péter.

Az NKA Universitas Pécs 11-ese számára ráadásul ez nem egy mindennapos mérkőzés lesz. Korábban ugyanis hat évet játszott a Szolnokban, onnan érkezett 2022-ben az Akadémia csapatához.

„Nagyon közel áll a szívemhez a szolnoki klub, szerettem ott lenni, imádtam a csapatot és a várost is, sok barátra tettem szert. Úgyhogy nagyon várom, hogy ismét találkozzunk, és játsszunk, még ha most egymás ellen is. Személy szerint én is nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a csapatom mire megy egy Szolnok-szintű ellenféllel szemben!”

A felkészülési mérkőzés nyilvános, a pécsi klub nagy szeretettel várja szurkolóit, a kosárlabdaszerető pécsieket, baranyaiakat erre az érdekesnek ígérkező összecsapásra, amelynek köszönhetően újra a városba érkezik az A csoport.

A szurkolók számára ez egy remek lehetőség arra, hogy ismét A-csoportos szintű kosármeccset láthassanak Pécsett. Remélem, minél többen kijönnek, mert bár csak egy felkészülési meccsről van szó, ennek is megvan a maga vonzereje: ilyenkor lehet latolgatni a lelátón, hogy ki mire lesz majd képes, milyen erőt képvisel, milyenek az új játékosok, mi várható a külföldiektől. Szóval csütörtökön mindenkit várunk nagy szeretettel!

– tette hozzá Kovács Péter.

Az NKA Universitas Pécs számára szeptember 30-án kezdődik majd az elsőosztályú bajnokság: a rajton az aranyérmes Falco otthonába látogatnak a srácok. A második fordulóban, október 6-án a Kaposvár vendégei lesznek, majd október 14-én jön az első hazai meccs, amikor az Atomerőmű SE látogat az NKA Arénába.

Az edzőmeccsek programja: NKA Universitas Pécs–Szolnok (szeptember 7., csütörtök, 19.00), Dinamic Belgrade–NKA Universitas Pécs (szeptember 9., szombat), kaposvári felkészülési torna (szeptember 15–16.), NKA Universitas Pécs–Paks (szeptember 23.).