Csirke Ferenc vezetésével a Sopron elleni párharcra készül az NKA Universitas Pécs csapata
Címlap Sport A pécsi fiúk ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az élvonalban szereplő pécsi férfi-kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs számára az utolsó szakaszához érkezett a bajnokság: az 5-8. helyért játszik Csirke Ferenc együttese. Holnap este kezdődik a Sopron ellen párharc, az NKA Arénában nagy csatára van kilátás.

Az első négybe jutás, vagyis az elődöntő nem jött össze a pécsi csapatnak – igaz, közel sem ilyen célokat fogalmaztak meg az újoncnál a szezon előtt. Azzal, hogy az alapszakaszt a legjobb nyolc között zárta az NKA Universitas Pécs, már elérte azt, amit akart, bennmaradt az élvonalban, így a folytatás már amolyan bónusznak tekinthető.

Ettől még persze fájt, hogy a negyeddöntőben egyetlen meccset sem tudtak megnyerni Kovács Péterék a friss kupagyőztes Szolnok ellen, de el kell ismerni, az Olaj jobb, erősebb, tapasztaltabb csapat. Az a párharc lezárult, a bajnokságnak viszont nincs vége, ugyanis el kell dönteni, hogy az 5-8. helyek közül melyiken végeznek Csirke Ferenc tanítványai. A következő ellenfél a Sopron lesz, az első meccsre holnap 19.00 órától kerül sor az NKA Arénában, ez a csata pedig két győzelemig tart – vagyis nagyon fontos lenne megnyerni az első, hazai mérkőzést! A januári pécsi bajnokin 89-83-ra kikaptak a vendégek, s miután Scherer Bálinték továbbra is nagyon motiváltak, nem kérdés, most is jó esélyük lesz a győzelemre.

– A bajnokság ezen szakaszában sok csapatnál már nem mindig egyszerű motivációt találni, de én azt látom, hogy nálunk mindenki motivált, mindenkiben megvan a bizonyítási vágy: a fiúk meg szeretnék szerezni az ötödik helyet. Nagy bravúr lenne, ha újoncként ilyen előkelő pozícióban zárnánk – fogalmazott a vezetőedző, Csirke Ferenc. – Az előttünk álló párharcban nagyon kemény ellenféllel találkozunk, a soproni csapatot egy jó edző irányítja. Az amerikai légiós, Nichols kikapcsolása kulcskérdés lesz, illetve támadásban meg kell tartanunk az agresszivitást, ami néha hiányzott a Szolnok elleni párharcban.

Április 25., csütörtök, 19.00: NKA Universitas Pécs–Sopron KC.

A további program: Sopron KC–NKA Universitas Pécs (május 1., szerda, 18.00), NKA Universitas Pécs–Sopron KC (május 4., szombat, 19.00 – ha szükség van rá).