Címlap Sport A pécsi futba...

A pécsi futball ünnepe lesz a vasárnap délután: játszanak az öregfiúk, aztán jön az NB II.-es szezonzáró

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dárdai, Gera, Katzirz, Márton, Tököli, Mészáros, Fehér – olyan nevek, akik miatt annak idején nagyon sokan mentek ki a PMSC/PMFC meccseire. Vasárnap délután egy részük ismét pályára lép, a PMSC Öregfiúk ugyanis gálameccset vív majd a Magyar Öregfiúk Válogatottal, ezt követően pedig a PMFC NB II.-es csapata a Tiszakécskét fogadja a bajnokság záró fordulójában. Aki szereti a focit, annak ott a helye a stadionban!

Nagy nevek játszottak annak idején a PMSC-ben, majd a PMFC-ben is, a szurkolók pedig örömmel mentek meccsre, mert tudták, hogy jó focira számíthatnak a kedvencektől. Többen felnőttválogatottságig vitték, mint például ifjabb Dárdai Pál, Gera Zoltán, dr. Katzirz Béla, Mészáros Ferenc, Fehér Csaba, Márton Gábor, Tököli Attila – most vasárnap őket búcsúztatják méltó körülmények között.

– A visszajelzések alapján nyugodtan kijelenthetem, mindenki nagyon örül ennek a kezdeményezésnek, és mindenki nagyon várja a vasárnap délutánt, amikor is a PMSC Öregfiúk gálameccset vív a Magyar Öregfiúk Válogatottal – mondta a Pécs Aktuálnak Mészáros Ferenc, a piros-feketék korábbi 21-szeres válogatott csatára, a PMSC Öregfiúk Egyesület elnöke. – Nagyon jólesett, hogy a klub rögtön felkarolta a kezdeményezést, teljes mellszélességgel mögé állt, ennek is köszönhető, hogy a szurkolóknak biztosan nagy élményben lesz részük, mert veretes a pályára lépők névsora: ott lesznek a pályán azok, akik miatt a 80-as, 90-es években megteltek a lelátók.

Tényleg szenzációs lesz a „felhozatal”! A gálameccsen a pécsi öregfiúk és a válogatott színeiben várhatóan pályára lép Sólyom Csaba, Bodnár László, Kónya Mihály, Szabados József, Tomka János, Jäkl Antal, Megyeri Károly, Dárdai Pál, Fehér Csaba, Gera Zoltán, Orlovics Gyula, Lehota István, Tököli Attila, dr. Brezniczky Sándor, Gyánó Szabolcs, Vén Csaba, Kulcsár Árpád, Morvai Tamás, Palaczky János, Gaál Miklós, Turi Zsolt, Márton Gábor, Egressy Gábor, Juhász Roland, Mészöly Géza, Véber György, Csábi József, Telek András, Kovács Kálmán és még sokan mások!

– A tavalyi év közepén tulajdonosváltás történt a PMFC-ben, és az eddigi hagyományokat folytatva abszolút célul tűztük ki, hogy építsük a jövőt. Emellett nagyon fontos számunkra, hogy ápoljuk a múltat is, és amikor Mészáros Ferenc megkeresett az ötlettel, akkor mind vezetőségi, mind tulajdonosi szinten maximálisan az esemény támogatása mellett foglaltunk állást. Ennek az öregfiúk gálameccsnek fontos helye és szerepe van a klub és a pécsi szurkolók életében – fogalmazott a PMFC ügyvezető igazgatója, Kránicz Ákos a klub honlapján.

Az biztos, hogy az esemény megmozgatja a futballszeretőket, sokan érdeklődtek már a PMFC-nél aziránt, hogy miképp lehet majd bejutni a rendezvényre, és hol lehet jegyet vásárolni. A belépőket csak a helyszínen, tehát a stadionnál lehet megvenni 1000 forintért. A program vasárnap 14 órakor kezdődik, az öregfiúk gálameccsre 15 órától kerül sor, majd ugyanezzel a jeggyel meg lehet nézni a PMFC NB II.-es csapatának szezonzáró bajnokiját is (18.00).

Hajrá, pécsi foci!

Annak idején tömve volt a lelátó, ha játszottak a kedvencek (Fotók: Laufer László)