Az NKA Pécs férfi csapata a harmadik helyezett Vasast is legyűrte – képünkön Kovács Péter értékesít egy ziccert (Fotó: NKA)
Címlap Sport A pécsi női c...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európa Kupában aratott diadalt követően a bajnokságban is megoldotta feladatát a pécsi női kosárlabdacsapat, amely fölényesen nyert Cegléden. Az NKA Pécs férfi gárdája rangadót vívott a Vasassal, az éllovas házigazdák az utolsó negyedben tették fel az i-re a pontot.

A szerdai, pöstyéni győzelmet követően szombaton már Cegléden volt jelenése az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának. Miután a házigazdák az utolsó előtti helyen szerénykednek a tabellán, borítékolható volt a siker, ám meg kellett dolgozni érte – a pécsiek védekezése a nagyszünetig nagyon szellős volt, ezért sok pontot kaptak, a folytatásban azonban már jobban kijött a két csapat közti különbség. Érdekesség, hogy az NKA Universitas PEAC újoncot avatott, az 5. percben pályára léphetett a korábbi sokszoros válogatott Eördögh Edit lánya, a mindössze tizenhat éves Rátkai Eszter, aki két pontot szerzett élete első NB I. A csoportos felnőtt mérkőzésén.

Jovan Gorec: – Jó mérkőzést játszottunk ma este, amelynek a második félidejében jobban teljesítettünk. Nyilván csapatunk fókuszában már az Európa Kupa szerdai visszavágója van, erre jó jeleket mutattunk. Gratulálok ellenfelünknek is, ők is kihozták magukból, ami bennünk van, sok sikert kívánok nekik és edzőjüknek!

VBW CEKK Cegléd–NKA Universitas PEAC 76-105 (21-29, 25-29, 15-23, 15-24)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 15. forduló. VBW CEKK Cegléd: Cooper 18/6, Horváth 4, Laufer 18/3, Williams 10, Kobolák 3. Csere: Szabó 5/3, Viszmeg 14/12, Szirony 3, Danóczi 1. Edző: Lo Elhadji Malick. NKA Universitas PEAC: Katanic 19/6, Laczkó 5/3, Wentzel 7/3, Burdick 8, Kiss V. 22. Csere: Sanchez 5/3, Rátkai 2, Calhoun 18/12, Szücs R. 4, Simon Zs. 5/3, Olawuyi 5/3, Kaszás-Pap 5. Vezetőedző: Jovan Gorec.

A férfi NB I. B Piros csoportban rangadót nyert meg hazai pályán az éllovas NKA Pécs csapata. A betegség miatt vezetőedzőjüket, Ivica Mavrenskit nélkülöző pécsiek Sértő Ádám irányításával nagy csatát vívtak a harmadik helyezett Vasassal, a férfias küzdelmet hozó mérkőzés az harmadik negyed után 63-56-ra állt. Az utolsó felvonásban azonban átrobogtak a házigazdák a vendégeken, s végül magabiztos, 84-67-es győzelmet arattak.

Sértő Ádám: – Gratulálok a játékosainknak a győzelemhez! Vezetőedzőnk, Ivica Mavrenski hiányában is megmutattuk, erős csapatot és erős stábot alkotunk. Bár nem játszottunk igazán jól ezen a mérkőzésen, végig együtt volt a csapat, kellő energiával kosárlabdáztunk, ennek köszönhetően nyertünk. Nem volt egy szurkolóbarát összecsapás, mindkét oldalon sok volt a hiba, az eladott labda, ugyanakkor egy férfias meccset láthatott a közönség kemény, agresszív védekezéssel. Összességében elégedett lehetünk az eredménnyel és azzal, amit nyújtottunk, az ellenfelünk ugyanis nem véletlenül áll a harmadik helyen. Sok sikert kívánunk a Vasasnak a folytatásra!

NKA Pécs–Vasas Akadémia 84-67 (27-22, 19-19, 17-15, 21-11)
Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 15. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Horváth Alajos, Esztergályos Róbert, Benedek Zoltán. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 5, Kollár 8/6, Kovács P. 13/3, Meleg G. 15, Djordjevics 10. Csere: Benke 4, Scherer 6/3, Rátvay 10, Lados 8/3, Kazy 3/3, Herger 2. Edző: Sértő Ádám.

A pécsi kosarashölgyek két Európa Kupa-mérkőzés között megnyerték a ceglédi bajnokijukat