Címlap Sport A pécsi úszó,...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsz nemzet több mint négyszáz versenyzője állt rajthoz a Tunisian Open Masters elnevezésű viadalon, s a résztvevők között ott volt a fáradhatatlan pécsi úszó, Komáromi Mária is, aki öt éremmel térhet haza.

Ahogy ő fogalmaz: „a világ végéről jelentkezem”. A szenior úszók között kiváló eredményekkel büszkélkedő pécsi versenyző, Komáromi Mária most valóban nem a szomszédba ment, hiszen a Tunézia fővárosában, Tuniszban megrendezett nemzetközi viadalon, a Tunisian Open Mastersen vett részt. Nem akármilyen eredményeket ért el: 50 háton aranyérmes lett, 200 háton, valamint 50, 100 és 200 mellen pedig második helyen végzett húsz nemzet több mint négyszáz versenyzője között.

A Pécsváradi Spartacus 76 esztendős sportolóját az sem tántorítja el az ilyen távoli versenyektől, hogy bizony önköltséges áron tud csak indulni: mindent neki kell finanszíroznia. Pontosabban ezt a tunéziai viadalt most a gyermekeitől kapta születésnapi ajándékként.

– A szállásunk a turisták körében népszerű városban, Hammametben van, a versenynek otthont adó uszoda viszont Tuniszban, buszokkal szállítanak minket oda-vissza. Minden nagyon flottul ment – mesélte a Pécs Aktuálnak Komáromi Mária, miközben épp egy karthágói kirándulásra készülődött. – Nagyon jó hangulatú ez a verseny, kiváló a szervezés, és nagyon szeretnek itt minket, magyarokat. Három napon át medencés számokat rendeztek, továbbá volt két nyíltvízi nap is, utóbbin én nem indultam.

Komáromi Mária családjában a sportnak komoly szerepe van, unokái közül ketten futballoznak (egyikük a PMFC-ben, a másik a PEAC-ban), egy pedig a PVSK színeiben kosarazik. Ki tudja, talán később az úszásba is beleszeretnek!

A tunéziai kollekció: egy arany mellett négy ezüstérem
A magyar csapat tagjai nagyon eredményesen szerepeltek a Tuniszban megrendezett versenyen