Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a PMFC és a Szentlőrinc labdarúgócsapata is hazai pályán játszott az NB II. hetedik fordulójában, egyikük sem tudott győzni. A HR-Rent Kozármisleny beleszaladt a késbe az MTK-nál.

A PMFC hat fordulót követően is veretlen volt az NB II-ben, ráadásul mindhárom hazai meccsét megnyerte, s miután a Nyíregyháza eddig nem szerepelt túl acélosan, joggal bizakodtak a pécsi drukkerek a ma délutáni bajnokit megelőzően. Sajnos ezúttal csalódniuk kellett, mert elég lagymatag mérkőzést láthattak – kivéve az utolsó negyedórát. A hajrára ugyanis felpörögtek az események, Tóth-Gábor Kristóf révén kétszer is közel álltak a gólszerzéshez a hazaiak, ám a támadó egyszer sem tudta a kapuba juttatni a labdát, így végül 0-0-val zárult a találkozó.

Egy pontot szereztek a szentlőrinciek is hazai pályán, s bizony nagyon meg kellett dolgozniuk a döntetlenért. Az újonc Mosonmagyaróvár ellen mindenki győzelmet várt, és ha a 4. percben a vendégkapu előtt adódó tűzijátékból gól születik, biztosan minden másképp alakul. Ezt a forró szituációt azonban megúszták az óváriak, akik a 31. percben, egy megpattanó lövést követően váratlanul vezetést szereztek. A házigazdák innentől kezdve futhattak az eredmény után, s a hajrában sikerült is egyenlíteniük – többre azonban nem futotta az erejükből.

A harmadik baranyai csapatnak, a HR-Rent Kozármislenynek nem igazán lehettek vérmes reményei a rájuk váró bajnokit illetően, hiszen a tabella éllovasához, a legtöbb ellenfelét alaposan elkalapáló MTK-hoz utaztak. Bár volt, aki meglepetést szimatolt ezzel a találkozóval kapcsolatban, hamar rá kellett jönnie, hogy nem itt borul majd a papírforma: a bajnoki címre hajtó házigazdák az első és a második félidőben is rúgtak egy hármast.

Eredmények: PMFC–Nyíregyháza 0-0, Szentlőrinc–Mosonmagyaróvár 1-1 (gólszerzők: Vidnyánszky M. 84., ill. Végh 31.), MTK–HR-Rent Kozármisleny 6-1 (gólszerzők: Kovácsréti 10., Bognár 23. és 54., Németh K. 36. és 49., Stieber 68., ill. Szabó D. 71.).

Fotó: PMFC