Kónya Dávid kezdő volt, hatvan percet játszott (Fotó: Kurdi József/PMFC)
Címlap Sport A PMFC és a S...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vendégként szerzett egy-egy pontot a PMFC és a Szentlőrinc labdarúgócsapata is az NB II. 6. fordulójában: a pécsiek Csákváron, a lőrinciek Budafokon ikszeltek.

Nagyon megy a szekér a PMFC-vel ebben a szezonban. A pécsiek az első öt fordulóban veretlenek voltak, hétfőn egy emlékezetes, gólzáporos meccsen 4-3-ra legyőzték a DVTK-t, úgyhogy kellő önbizalommal utazhattak a Csákvárhoz.

Nos, bár a negyedik győzelem nem született meg, a veretlenség megmaradt. A Weitner Ádám vezette piros-feketék nem túl szép, ám de küzdelmes kilencven percet vívtak a Csákvárral: kevés volt a helyzet, mindkét együttesnek egy-két gólszerzési lehetősége volt csupán, így végül igazságos döntetlennel ért véget a találkozó.

A Szentlőrinc az eddigi öt bajnokiján csak hazai pályán szerzett pontokat, idegenben mindkétszer kikapott. Ezúttal a tabella utolsó helyezettjéhez, a Budafokhoz látogatott, amely edzőcserével próbálta rendezni a sorait: Csizmadia Csabától Mátyus János vette át az irányítást.

Az idénybeli első győzelmükre hajtó házigazdák nagy lendülettel kezdtek, s még nem telt el félóra, amikor Takács révén vezetést szereztek. Kapcsolt a Szentlőrinc, kiegyenlítettebb lett a játék, és bár sok kevés helyzet akadt, még a szünet előtt egalizáltak a vendégek a szemfüles Csörgő Raul találatával. A második félidőben itt is, ott is akadt ziccer, de sem Tischler, sem Bányai nem tudott a kapuba találni, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Eredmények: Csákvár–PMFC 0-0, Budafok–Szentlőrinc 1-1 (gólszerzők: Takács 28. perc, ill. Csörgő 45. perc).