Címlap Sport A Rátgéber Ak...

A Rátgéber Akadémia elhozza Pécsre a Barcelonát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus nemzetközi torna házigazdája lesz szeptember 15–17. között a Rátgéber Kosárlabda Akadémia: az U16-os fiúk számára szervezett viadalra Pécsre jön a világhírű spanyol klub, a Barcelona korosztályos együttese, valamint két kiváló olasz csapat, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano.

A Rátgéber Akadémia célja az, hogy a legmagasabb szintet képviselje Európában az utánpótlásnevelés terén. A pécsi műhely az általa elért eredményeknek, a szakmai nívónak köszönhetően az utóbbi években eljutott odáig, hogy rangos nemzetközi tornákra kap meghívókat szerte a kontinensről. Az akadémia csapatai rendszeresen találkoznak a legkiválóbb, hatalmas tradíciókkal rendelkező délszláv (szerb, horvát, szlovén, bosnyák) klubok együtteseivel, tavaly a Bayern Münchennél vendégeskedtek a rátgéberes fiúk, idén tavasszal pedig részt vehettek egy olyan olaszországi tornán, a Bassanóban megrendezett #Playforpassion elnevezésű viadalon, amelyen egy mezőnyben voltak többek között a Barcelonával és a Real Madriddal – utóbbival meg is mérkőztek.

Szeptember 15–17. között ezúttal a Rátgéber Akadémia szervez olyan nemzetközi tornát, amelyen Európa topcsapatai vesznek részt! A 2022 International Gienger Hungária Preseason Tournamentre elfogadta a meghívást és eljön a Barcelona, valamint a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano is.

– Egy Barcelonát, és a hozzá hasonló színtű klubokat nagyon nehéz elhozni Magyarországra egy nemzetközi tornára, mert óriási szelekciót végeznek – fogalmazott Rátgéber László, a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. – Szerencsére a Barcának mi már bizonyítottunk azzal, hogy annak idején tőlünk igazolt hozzájuk James Ugochukwu Nnaji, aki a mi képzésünknek köszönhetően kerülhetett egy spanyol topcsapathoz, ahol Euroliga-szintű játékos vált belőle, s minden bizonnyal meg sem áll majd az NBA-ig! A Barcelona mellett a két olasz klub, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano is a legszűkebb elitbe tartozik Európában, igazi topcsapatokat látunk tehát vendégül. Szenzációs, hogy mi ilyen klubok ellen játszhatunk!

Rátgéber László hozzátette, a most első alkalommal megrendezésre kerülő tornából hagyományt szeretne teremteni: „Az az álmom, hogy egy olyan kosárlabdatornát szervezzünk évről évre, amilyen labdarúgásban a Puskás Suzuki-kupa, amelyen rendre a világ legjobbjai vesznek részt. Elindultunk egy úton, szenzációs dolgok várnak még ránk!”

A torna programja

Szeptember 15., csütörtök: Orange1 Bassano–Barcelona (15.30), NKA Pécs–Stellazzurra Roma (18.00).

Szeptember 16., péntek: Stellazzurra Roma–Orange1 Bassano (15.30), Barcelona–NKA Pécs (18.00).

Szeptember 17., szombat: Orange1 Bassano–NKA Pécs (15.30), Barcelona–Stellazzurra Roma (18.00).