Olyan a PVSK-Veolia, mint a mesében Mátyás király

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az akarat a régi, de a következő szezonban nem lesz nemzetközi porond, nem lesz öt légiós sem és kisebb lesz a büdzsé is. De mi köze ennek Mátyáshoz?

Mátyás király ruhája

Kicsit olyan most a helyzet a PVSK-Veoliánál, mint a Mátyás király mesében: öltözzön is fel, meg ne is, hozzon is ajándékot, meg ne is, illetve jelen esetben nincsenek edzések, de vannak is. A Dragan Alekszics vezette együttes azután, hogy enyhítettek a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedéseken, június 15–30. között rávezető jelleggel dolgozott két hetet, majd pihenőre ment. De nem teljesen.

A pécsiek, a fiatalok számára nem állt meg az élet, heti négy alkalommal továbbra is edzenek Rab Gyula vezetésével – mondta a Pécs Aktuálnak Bán Gábor ügyvezető igazgató.

– Dragan Alekszics, valamint az új másodedző, Andrija Csirics, aki egyben az U20-as csapat vezetőedzője is lesz és az egyéni képzést irányítja, hazament, s majd csak augusztus 10-én kezdődik el velük a munka.

Példakép, akinek isszák a szavait

Apropó, Csirics! A közönségkedvenc befejezte játékos-pályafutását, de nem hagyta el a pécsieket, maradt a klubnál – ami nagyon sokat érhet. Már most látszik, hogy imádja az új munkáját, feladatait, a fiatalok pedig isszák a szavait, igazi példaképként tekintenek rá. Ráadásul a lengyel, belga és magyar bajnoki címmel is büszkélkedő Csiro olyan példakép, aki nem csak el tudja mondani, milyen gyakorlat következik, hanem be is tudja mutatni a feladatokat – elvégre néhány hónapja még javában játszott.

Fiatalokból pedig nincs hiány a PVSK-nál. A klub stratégiája az volt, hogy olyan tehetségeket csábítsanak magukhoz, akik nem csak megfelelnek az U23-as szabálynak (az első húsz percben mindig pályán kell lennie egy U23-as játékosnak), hanem ha kell, nyugodtan be lehessen vetni őket akár a második félidőben is.

Olyan U23-as fiatalok vannak most nálunk, akiket egy meccs folyamán bármikor pályára lehet küldeni, mert megoldják a feladatukat. Ilyen például Meleg Gergő, Rátvay Balázs, Bíró Levente, vagy Carev Alekszej. És akkor ott van még Krivacsevics Márkó is, aki mindössze huszonnégy éves.

A keretben jelentős változások voltak a legutóbbi szezon óta, alaposan kicserélődik a PVSK-Veolia. Távozott Pongó Máté, Horti Bálint, Antóni Csanád, Kocsis Zalán, Chris Smith, Quincy Diggs és C. J. Aiken, Csirics pedig átnyergelt az edzői pályára. Az érkezők között egyelőre egy légiós és négy magyar játékos található: Mike Lewis (amerikai), Meleg Gergő (a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról), Rátvay Balázs (szintén a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról), Rátvay Tamás (Győr) és Krivacsevics Márkó (Falco).

Kisebb büdzsé, régi akarat

Az biztos, hogy a következő szezonban nem lesz öt légiósunk, vagy hárommal, vagy néggyel vágunk neki a bajnokságnak. Az is biztos, hogy nem szerepelünk majd a nemzetközi porondon, miként azt is készpénznek lehet venni, hogy kisebb büdzséből gazdálkodunk, mint az előző idényben.

Egyvalaminek azonban ugyanolyannak kell maradnia, mint eddig: továbbra is maximálisan ki szeretnénk szolgálni a szurkolóinkat, és meg szeretnénk velük tölteni a Lauber Dezső Sportcsarnokot

– fogalmazott Bán Gábor.

Na, de mikor?

Jó kérdés, hogy mikortól: a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) még nem döntött arról, hogy pontosan mikor rajtol a bajnokság, vagy október elején, vagy végén kezdődik a szezon.

Előző sztori

Ezrek kerülhetnek utcára Pécsett? Behajtaná a tartozásokat a pécsi önkormányzat

Következő sztori

Bezár a város egyik kedvenc burgerezője

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1