Címlap Sport A szívbajt ho...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A sírból hozta vissza a Ludovika Csata elleni hazai bajnokit az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely jelentős hátrányt dolgozott le az utolsó negyedben, hogy aztán hosszabbításban minimális különbséggel győzzön. Egy biztos: a szurkolók nem unatkoztak!

Az NKA Universitas PEAC szerdán egy csodálatos mérkőzésen nagyon magabiztosan legyőzte az izraeli topcsapatot, az Elitzur Ramlát az Európa Kupában. Ha ez sikerült, mindenki úgy volt vele, hogy a szombat esti bajnokin a Ludovika Csata nem okozhat problémát!

Pedig okozott, nem is kicsit! A vendégek ugyanis óriási meglepetésre elvitték az első három negyedet, s az utolsó felvonás előtt tizenkét ponttal, 61-49-re vezettek. Égett a ház! A pécsi lányok azonban nem akarták elszenvedni a második vereségüket, és a hátralévő tíz percben apait-anyait beleadtak, aminek meg is lett az eredménye: utolérték ellenfelüket, és hosszabbításra mentették a meccset. A ráadás is pokoli izgalmas volt, a Csata öt ponttal is elhúzott (80-85), Wentzel Nóriék azonban a sírból is visszahozták ezt a bajnokit, és végül két ponttal, 87-85-re meg is nyerték!

NKA Pécs–Ludovika Csata 87-85 (16-19, 14-19, 19-23, 29-17, 9-7) – hosszabbítás után

Nőikosárlabda NB I. A, 8. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. NKA Pécs: Laczkó 3/3, Wentzel 22/12, Calhoun 15/15, Burdick 10, Kiss V. 23/3. Csere: Katanic 6/3, Sanchez 2, Simon Zs. 3/3, Selcova, Szücs R. 3/3. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka.