Csirke Ferenc már meg is kezdte a munkát az NKA Universitas Pécs élvonalban szereplő csapatánál
Címlap Sport A szombati ba...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem tartott sokáig a Tadic-korszak az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapatánál: a szerb szakember bejelentette távozási szándékát, amit a vezetőség elfogadott. A szombati bajnokin Csirke Ferenc tölti be a vezetőedzői pozíciót.

Goran Tadic nyáron érkezett az élvonalba feljutott pécsi férfi kosárlabdacsapathoz, így az NKA Universitas Pécs a szerb szakember irányításával mutatkozott be az NB I. A csoportban. A közös munka azonban váratlanul véget ért: a tréner kedd délután bejelentette, hogy családi okok miatt távozni szeretne, hazájában kívánja folytatni a munkáját. Kérésének a vezetőség eleget tett, útjára engedték az edzőt, aki szerda délelőtt újabb hírt közölt, eszerint a délszláv versenysorozatban, az ABA-ligában szereplő belgrádi csapat, az FMP másodedzője lett.

A váratlan helyzetre gyorsan reagáltak: a rohamléptékben közelgő szombati bajnokira felkérték Csirke Ferencet a vezetőedzői feladatok ellátására, aki ezt el is vállalta. Személyében egy tapasztalt A-csoportos, nem mellesleg tősgyökeres pécsi szakember vette át a csapatot, aki ezidáig az NKA Universitas Pécs NB I. B Zöld-csoportos együttesét, valamint az Akadémia U20-as gárdáját irányította.

Szombaton (19.00) nagyon fontos bajnoki vár a pécsi fiúkra, hiszen hazai pályán, az NKA Arénában fogadják a Zalakerámia ZTE KK-t. A mérkőzés pikantériája az lesz, hogy mindkét kispadon új vezetőedző ül majd, az egerszegieknél ugyanis a német Matthias Zollner vette át a stafétát.