Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most már nem kérdés: a következő szezonban három NB II-es labdarúgócsapata lesz Baranyának. A Szentlőrinc megszakította rossz sorozatát, legyőzte a Siófokot, és ezzel bebiztosította a bentmaradását! A PMFC továbbra is pocsék eredményeket produkál.

Szentlőrincen mindenki tudta, hogy gyakorlatilag ez egy most vagy soha pillanat. Ha legyőzik a Siófokot, szinte biztos, hogy bentmaradnak, ellenkező esetben az utolsó fordulóra marad a döntés, amikor aztán bármi előfordulhat, történhetnek cifra dolgok. Arról nem is beszélve, hogy Kecskeméten azért nem lenne egyszerű pontot, pontokat szerezni.

De ezzel már nem kell foglalkozni, mert a lőrinciek a második NB II-es szezonjukat is sikerrel abszolválták! A Siófok elleni meccsen Miroszlav Grumics révén a 36. percben szereztek vezetést a házigazdák, akik az 58. percben talán az egész idény legszebb góljával duplázták meg az előnyüket: Harsányi István a saját térfeléről lőtte a vendégek kapujába a labdát! Hatalmas dugó volt! Az utolsó pillanatokban ugyan szépített a Siófok, s így forróvá vált a helyzet, de végül maradt a 2-1.

A PMFC a bentmaradásért küzdő Dorog vendége volt, és egy sima 3-0-s vereséggel jöhetett haza. Elgondolkodtató, amit a piros-feketék az utóbbi hetekben, hónapokban csinálnak, hiszen a legutóbbi tizenegy bajnokijukból csak egyet nyertek meg, a megszerezhető 33 pontból csak 8-at gyűjtöttek be! Ráadásul kicsit olyanok, mint Robin Hood, hiszen folyamatosan segítenek a „szegényeknek”: szinte az összes kiesőjelölt végigverte őket (Dorog, III. Ker. TVE, Békéscsaba, Budafok).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a már bajnok HR-Rent Kozármisleny hazai pályán 0-0-t játszott a Szekszárddal. Érdekesebb hír a mislenyiekkel kapcsolatban, hogy eldőlt, a másodosztályban is Aczél Zoltán lesz a vezetőedzőjük – egymás tenyerébe csaptak a tulajdonossal, Feleki Attilával. A másik NB III-as baranyai csapat, a B Build Mohács otthon 3-2-re legyőzte a Rákosmentét.

Baranyai eredmények: Szentlőrinc–Siófok 2-1, Dorog–PMFC 3-0, HR-Rent Kozármisleny–Szekszárd 0-0, B Build Mohács–Rákosmente 3-2.