A magyar női kosárlabda-válogatott jól szerepelt, a negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot (Fotó: fiba.basketball)
Címlap Sport Az első negye...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajnos úgy kezdett a magyar nőikosárlabda-válogatott a franciák elleni Európa-bajnoki bronzmeccsen, ahogy nem szabad: óriási hátrányba került az első negyedben. Innen már nem volt visszaút, így Kiss Virágék végül a negyedik helyen zárták a kontinenstornát.

Az egyik legerősebb csapattal találkozott a magyar válogatott az Európa-bajnokság bronzmeccsén, a franciák ugyanis az elithez tartoznak, sorozatban nyolcadik alkalommal jutottak a négy közé a kontinenstornákon. Most viszont értelemszerűen csalódottak voltak amiatt, hogy a döntő nem jött össze nekik – abban bíztunk, hogy ezt ki tudjuk használni.

Néhány percig úgy tűnt, van is rá sansz. A mérkőzést Kiss Virág két duplájával indítottuk, aztán amikor Studer Ágnes bevágott egy triplát, a 3. percben 7-3-ra vezettünk. Nem nézett ki rosszul! A folytatás igen: ebből a 7-3-ból ugyanis 7-18 lett, sőt, a negyed végére 8-26. Ezzel pedig el is dőlt minden, sejteni lehetett, hogy innen nincs visszaút a franciák ellen.

Nagy kár ezért a kezdésért, mert a folytatásban derekasan küzdöttünk. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendéke, a pécsi Kiss Virág ragyogóan játszott, a mezőny legponterősebb játékosa lett: 21 pontot és 7 lepattanót szerzett! A többiek is odatették magukat, ami arra elég volt, hogy az első negyed után következő harminc percet 60-56-ra megnyerje a magyar válogatott – nagyobb csodára azonban nem volt esély. A mérkőzést végül a franciák 82-68-ra húzták be, ezzel megszerezve a bronzérmet, míg Székely Norbert együttese a negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Magyarország–Franciaország 68-82 (8-26, 22-23, 19-12, 19-21)

Magyarország: Studer 15/9, Lelik 6/6, Dubei 9, Goree 15/6, Kiss V. 21/3. Csere: Kányási, Aho, Határ 2, Török, Horváth B., Varga A., Ruff-Nagy. Szövetségi kapitány: Székely Norbert.

Kiss Virág nagyon jól játszott az utolsó Eb-meccsen, 21 ponttal a mezőny legjobbja lett, nem mellesleg leszedett 7 lepattanót is