Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bringások, figyelem! Érkezik a Tour de Hongrie, ami az év legnagyobb eseménye lesz Pécsett! A világ legjobbjai hasítanak majd a baranyai szakaszon május 12-én, vasárnap délután. És ami igazi csemege a sportág szerelmeseinek: idén is beveszik a Bárány utat a kerékpárosok!  

Öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny résztvevőire. Pécsre 20 év kihagyás után, tavaly érkezett vissza a nívós diadal. Bár idén a pécsi aszfalton kevesebbet tesznek meg a világ legjobb bringásai, a lényeg: ITT LESZNEK!

RÉSZLETES PÉCSI ÚTVONAL ITT!

A 2024-es verseny minden bizonnyal a Mecsek emelkedőin dől majd el

A versenyzők Siófok főteréről vágnak neki a 2300 méternyi szintemelkedést tartalmazó utolsó etapnak. A befutó helyszíne a 2023-ból jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A versenyzőknek háromszor kell leküzdeniük a 11 százalékos átlagmeredekségű kaptatót, hogy eldöntsék, ki lesz a 2024-es Tour de Hongrie végső győztese.

Az egyik legfontosabb Balaton-parti városunkban, Siófokon immár 19. alkalommal fordul meg a magyar karaván. Pécsre másodszor érkezik a mezőny.

Fotó: Tour de Hongrie

Siófok és a Víztorony háromszor adott otthont a Nagy Rajtnak: 2018-ban, 2019-ben és 2021-ben is innen indult a Magyar Körverseny.

Pécs 2023-ban csaknem húszévnyi kimaradás után tért vissza a Tour körforgásába, nem is akárhogyan: a Marc Hirschi győzelmével záruló etap minden szempontból a verseny egyik fénypontja volt. Az idei szakasz körpályája rövidebb, ezért a tavalyinál is látványosabb lesz, a legfontosabb része pedig változatlan marad: a helyenként csaknem húsz százalékos meredekségű Bárány út méltó helyszín lesz a verseny lezárásához.