Címlap Sport Az utolsó pil...

Az utolsó pillanatban mentett pontot a PMFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába vezetett hazai pályán a Szentlőrinc, nem szerzett pontot, a PMFC viszont az utolsó pillanatban csikarta ki a döntetlent.

Hazai pályán feltétlenül nyerni akart a Szentlőrinc a Budafok ellen, s nagyon úgy tűnt, sikerül is megszerezni a három pontot, hiszen Erdélyi Botond gyönyörű gólt lőtt a 16-os jobb sarkáról. A félidő hajrájában Bányai került nagy helyzetbe, de nem élt a lehetőséggel, az addig eléggé veszélytelen vendégek viszont az első adandó alkalommal betaláltak – Szabó Levente gurított az üres kapuba. A második félidő elején aztán jött a hidegzuhany, a Budafok büntetőt kapott, amit Szabó Levente értékesített, s miután a folytatásban nem tudtak betalálni a lőrinciek, nem kis meglepetésre elveszítették a bajnokit.

A PMFC a sereghajtó Szolnoknál vendégeskedett, s bizony majdnem vesztesen távozott a Tisza-partról. Az életükért küzdő házigazdák ugyanis nagyon igyekeztek, és az első félidő végén a kapufát is eltalálták. A második félidőben Kurdics nagy góljával vezetést szerzett a Szolnok, s egészen a hosszabbításig őrizte előnyét. Nagyon úgy tűnt, hogy azzal az egy góllal megnyeri a meccset, de a 92. percben szabadrúgást kapott a PMFC, Adamcsek lövése pedig utat talált a kapuba.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a B Build Mohács megszerezte negyedik győzelmét, miután hazai pályán 3-1-re legyűrte a Gerjent. Megszerezte a három pontot a HR-Rent Kozármisleny is, amely a Balassagyarmat ellen nyert 2-1-re.

Eredmények: Szentlőrinc–Budafok 1-2 (gólszerzők: Erdélyi 20., ill. Szabó L. 45., 57. – a másodikat 11-esből), Szolnok–PMFC 1-1 (gólszerzők: Kurdics 74., ill. Adamcsek 92.), B Build Mohács–Gerjen 3-1 (gólszerzők: Müllerlei 27., Nagy Zs. 86., Csernik 91., ill. Maka 51. – 11-esből), HR-Rent Kozármisleny–Balassagyarmat 2-1 (gólszerzők: Hampuk 6., Kirchner 10. – 11-esből, ill. Nagy T. 89.).