A Szentlőrinc nagy csatát vívott a BVSC-Zugló otthonában, a védelmek mindkét oldalon jól zártak (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)
Címlap Sport Bajban van a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata is lejátszotta az osztályozós párharc első mérkőzését, s bár mindkettő alacsonyabb ligából, az NB III-ból érkező ellenféllel találkozott, egyik sem győzött.

A kozármislenyiek hazai pályán kezdték az NB III. Közép csoportjában élen végzett Iváncsa elleni találkozót, s bizony Márton Gábor vezetőedzőnek lett igaza, aki előrevetítette: nem lesz könnyű. Nem is volt az, de hogy ennyire nem, arra talán ő sem számított. A szurkolók persze nagyon bíztak benne, hogy hazai pályán előnybe kerülnek a kedvencek, s amikor a 36. percben Daru kapura fejelt, bizony úgy tűnt, meglesz az első gól – a vendégek kapusa, Varga sajnos hárított. A folytatásban gyűrte, gyömöszölte ellenfelét a Kozármisleny, ám sehogy sem tudta feltörni a masszív védelmet, nem nagyon tudott ziccerbe kerülni. A hajrához közeledve egyre izgalmasabbá vált a csata, hogy aztán a 85. percben jöjjön a feketeleves: Suszter fejesével megszerezte a vezetést az Iváncsa, amely ezzel a góllal meg is nyerte a mérkőzést (0-1).

A három, osztályozóra kényszerült NB II-es csapat közül papíron a Szentlőrinc kapta a legkeményebb ellenfelet, az NB III. Keleti csoportjának bajnokát, a BVSC-Zuglót ugyanis mindenki erős együttesnek tartja. Az első meccsen bizonyította is Urbán Flórián gárdája, hogy van benne spiritusz, ám a Pichler Gábor által irányított lőrinciek is odatették magukat. A játék nem volt éppen közönségszórakoztató, alig-alig lehetett helyzetet feljegyezni. Az utolsó percben aztán egy hiba után nagy gólszerzési lehetőség adódott a hazai Tóth Levente előtt, aki 15 méterről nem találta el a kaput – így maradt a 0-0.

Mindez azt jelenti, hogy egyik baranyai csapat esetében dőlt még el semmi. A HR-Rent Kozármislenynek kétségtelenül nehezebb dolga lesz valamivel, de aki az NB II-ben meccseket tud nyerni idegenben, az Iváncsán is meg tudja tenni azt, amit megkövetel a haza. A lőrinciek számára jó előjel, hogy hazai pályán lesz a visszavágó, meg kell tudniuk oldani ezt a feladatot!

Az osztályozós párharcok második meccseire június 4-én, vasárnap 17.00-kor kerül sor.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Iváncsa 0-1 (gólszerző: Suszter 85. perc), BVSC-Zugló–Szentlőrinc 0-0.