Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtartotta egyik legjobbját az NKA Universitas PEAC nőikosárlabda-csapata: a felnőtt válogatott centere, Kiss Virág szerződést hosszabbított, így a következő idényben is a pécsi együttest erősíti.

A pécsi klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikerült megtartania az egyik legfontosabb játékosát.

„Aláírta szerződését az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatához Kiss Virág, így a 2022/2023-as idényben a Nemzeti Kosárlabda Akadémia által nevelt kiváló játékos továbbra is Pécsett kosárlabdázik. A 24 éves, 193 cm magas kiválóság rengeteg befektetett munkával az ország egyik legjobb centerévé fejlődött csapatunkban, nagyon fontos szerepe volt abban, hogy együttesünk a hazai porondon és az Európa Kupában is sikeres évet zárt. A magyar válogatott centernek azt kívánjuk, hogy örvendeztesse meg még sok ragyogó teljesítménnyel csapatunk szurkolóit az ősszel induló új idényben is!”

Kiss Virág tényleg remek teljesítményt tett le az asztalra, illetve a parkettre a pécsi csapat színeiben. Az alapszakasz során 17,57 ponttal a teljes mezőny negyedik legjobb pontszerzője volt, a lepattanók terén 8,91-es átlaggal a harmadik legjobbnak bizonyult, így aztán nem meglepő, hogy 25,05-ös VAL-mutatóval a második legértékesebb játékos lett – a győri Mompremier mögött.

Egy ilyen játékost, aki a felnőttválogatottban is képviseli a pécsi színeket, ráadásul még csak 24 éves, mindenképpen meg kell tartani! Nagy dolog, hogy ez sikerült, hiszen Kiss Virág kiváló teljesítményére természetesen felfigyeltek a hazai riválisok, sőt, külföldi kérők is ostromolták. Ő azonban még legalább egy évet Magyarországon akart maradni, s ha már itt maradt hazánkban, akkor Pécset sem hagyta el.

– Nem titok, nagyon jól érzem itt magam! – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Kiss Virág. – Jó úton indultunk el, látszik az előrelépés mind csapatszinten, mind egyénileg. Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődtem, köszönhetően annak, hogy a Rátgéber Akadémián minden adott a minőségi munkához, profi a közeg, kiváló körülmények között dolgozhatunk. Nagyon örülök annak, hogy Pécsett folytatom, mert bizakodó vagyok a következő szezont illetően. A top négy a minimum elvárás részemről, de bevallom őszintén, én döntőt szeretnék játszani jövőre!

Legyen így, ezzel a pécsi szurkolók is kiegyeznének!

Kiss Virág a pécsi gyerekek körében is igen népszerű