Elérte a célját, felállhatott az Eb-n a dobogóra a Szmrtyka Hannah (jobbra) és Dékány Lili alkotta páros
Címlap Sport „Beledöglötte...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rövid ideig vezetett is, volt a második helyen, végül harmadikként ért célba, így bronzérmes lett a Szmrtyka Hannah Sára és Dékány Lili alkotta páros a Horvátországban megrendezett maratoni Európa-bajnokságon.

Az idei maratoni Európa-bajnokságot Horvátországban, Slavonski Brodban rendezte meg az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA). Magyarországot két egység képviselte az ifjúsági lányok 18 km-es versenyszámában: egy újpesti páros mellett ott volt a Pécsi Kajak-kenu Club (PKKC) versenyzője, Szmrtyka Hannah, valamint a tiszafüredi Dékány Lili alkotta kettős is.

A magyar lányok nagyszerű teljesítményt nyújtottak, hiszen két érmet szereztek: Kmetyó Klaudia és Reisz Janka párosa az első helyen végzett, Szmrtyka Hannah és Dékány Lili duója pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– A verseny alatt rövid ideig vezettek is Hannáék, voltak másodikak, végül a harmadik helyen értek célba, ami nagyszerű eredmény. Augusztus második hétvégéjén rendezi meg a magyar szövetség a maratoni világbajnoki válogatót, ahol a lányok ismét nekivágnak a távnak, bízunk benne, hogy kvalifikálják magukat a dániai versenyre

– fogalmazott a Pécs Aktuálnak ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője.

Nem nehéz elképzelni, mennyire kemény lehet 18 kilométert végigkajakozni – versenytempóban! Kész csoda, hogy a célba érés után tudtak mosolyogni a lányok…

Mindenképpen a dobogón szerettünk volna végezni, ami sikerült, így hát nagyon boldogok voltunk. Ugyanakkor borzasztóan elfáradtunk, mert bár természetesen be kell osztani az erőt egy ilyen hosszú távon, akármit is csinál az ember, a végére akkor is „beledöglik”. Nagyon kemény volt, utána órákig alig bírtunk mozogni, és jó ideig csak a masszőrnél feküdtünk

– mesélte Hannah.

Érdekesség, hogy a Szmrtyka családban ez már a második maratoni kajakos érem: Hannah nővére, Rebeka 2021-ben Moszkvában a felnőtt mezőnyben (26 km-t végignyomva…) állhatott a dobogó harmadik fokára!

Ez igen, lányok!