A PMFC is elkezdte a felkészülést, a piros-feketék izgalmas tavasz elé néznek, hiszen van esélyük a feljutásra! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Belevágtak a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szusszanásnyi pihenőnek vége, a három baranyai NB II-es labdarúgócsapat, a PMFC, a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny ma megtartotta első edzését 2023-ban. A bajnokság már január végén folytatódik!

A PMFC csodálatos őszi szezont produkált, s ennek köszönhetően a második helyről várja a folytatást. A Weitner Ádám által irányított piros-feketék ma délelőtt egy futóedzéssel indították az évet a PVSK rekortánján, majd délután labdás tréning következett.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a játékosok a szünet alatt is mozgásban voltak, a szakmai stáb által bő egy hete kiküldött edzésterv alapján felváltva végeztek futó, illetve erősítő jellegű kondicionáló gyakorlatokat. A négyhetes téli felkészülés során a tréningek mellett szerda-szombat ritmusban összesen öt edzőmeccs szerepel majd a programban: a PMFC pályára lép a Kaposvári Rákóczi FC (NB III), a Majosi SE (NB III), a Szentlőrinc (NB II), a Szekszárdi UFC (NB III) ellen, és az NB I-es Paksi FC (NB I) ellen is. A mérkőzések helyszíneiről és kezdési időpontjairól a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A pécsiek keretében egyelőre annyi változás történt, hogy Nikitscher Tamás az NB I-es Kecskeméthez távozott. Örömteli hír, hogy láthatóan hosszabb távú építkezésbe fogtak a piros-feketék, akik igyekeznek megtartani értékeiket: ezt jelzi, hogy két belső védővel, Rácz Lászlóval és Katona Leventével meghosszabbították az idén nyáron lejáró szerződéseket.

A Szentlőrinc a Gyirmót FC Győr elleni 0-0-s döntetlennel zárta az őszi szezont, amely után 22 ponttal a 16. helyen telel Jeremiás Gergő együttese. A pihenőnek a lőrincieknél is vége van, ma délelőtt megtartották első idei edzésüket.

A keretben egyelőre annyi változás történt, hogy távozott Török László és Csilus Ádám is. Nagyon jó hír, hogy megkezdte a felkészülést Jancsó András: a tavaly tavasszal súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett játékos egyelőre különmunkát végzett, mindenki abban bízik, hogy mihamarabb csatlakozhat a társaihoz.

A bajnoki folytatásig hátralévő négy hétben négy felkészülési mérkőzésen lép pályára a Szentlőrinc, az elsőre most szombaton 13.00 órakor kerül sor a HR-Rent Kozármisleny ellen. A szurkolók számára jó hír, hogy mind a négy meccset Szentlőrincen rendezik meg.

A HR-Rent Kozármisleny nagyot küzdött azért, hogy ne teleljen kieső helyen, és ezt sikerült is elérnie: 19 ponttal a 18. pozíciót foglalja el. A Szekeres Zoltán által irányított együttes célja egyértelmű, a tavaszi folytatásban szeretne megindulni felfelé a tabellán, s akár osztályozóval, akár anélkül, de mindenképpen ki akarja harcolni a bentmaradást.

A mislenyiek mindent meg is tesznek azért, hogy ez összejöjjön. A keretben jelentős a mozgás, távozott Szabó Dominik, Kulcsár Kornél, Varasdi Dániel, Bognár Dávid és Clinton Osei, érkezett viszont Kun Bertalan, Gránicz Patrik és Daru Bence. Utóbbi szerződtetése sokat érhet, ugyanis rutinos, gólerős csatárról van szó, aki a ZTE színeiben a 2015/2016-is idényben 22 gólt szerzett, amivel az NB II gólkirály lett.

A négyhetes felkészülés során a HR-Rent Kozármisleny négy edzőmeccset játszik.

A Szentlőrinc felkészülési mérkőzései
Január 7., szombat, 13.00:
Szentlőrinc–HR-Rent Kozármisleny
Január 14., szombat, 13.00: Szentlőrinc–PMFC
Január 15., vasárnap, 13.00: Szentlőrinc–Kaposvár
Január 21., szombat, 13.00: Szentlőrinc–Bijelo Brdo (horvát)

A HR-Rent Kozármisleny felkészülési mérkőzései
Január 7., szombat, 13.00:
Szentlőrinc–HR-Rent Kozármisleny
Január 11., szerda: Soroksár SC–HR-Rent Kozármisleny
Január 14., szombat: Dunaújváros–HR-Rent Kozármisleny
Január 22., vasárnap: Paks–HR-Rent Kozármisleny (PMFC Stadion)