Nem csoda, hogy óriási volt a szentlőrinci játékosok öröme az ajkai öltözőben: ez a győzelem bentmaradást érhet! (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Betyárosan ha...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon fontos győzelmet aratott a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny NB II-es labdarúgócsapata is a 36. fordulóban: előbbi az Ajka, utóbbi az ETO FC Győr otthonában szerezte meg a három pontot. A PMFC holnap fogadja az MTK-t.

Érezhető, hogy hatalmas energiákat mozgósítanak azok a csapatok, amelyeknek ég a talaj a lábuk alatt. A bajnokság hajrájában egyre-másra jönnek a kisebb-nagyobb meglepetések, az esélytelenebbek sokszor pontot rabolnak az esélyesebbnek és erősebbnek vélt ellenfelektől.

Így tett ma délután a Szentlőrinc is. A Tiszakécske elleni hazai győzelemmel kikaparta magának a gesztenyét Pichler Gábor együttese, amely nagyon lendületbe jött: ezúttal az Ajkát fektette két vállra, ráadásul idegenben! Nagy bravúr ez, hiszen az Ajka a dobogó harmadik fokán áll, és tavasszal a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata. A Szentlőrincnek viszont nagyon kellenek a pontok, s bár a házigazdák igyekeztek megszerezni a vezetést a mérkőzés elején, az első gólt a vendégek lőtték, akik Grumics révén tizenegyesből jutottak előnyhöz a 25. percben (0-1). A folytatásban is derekasan próbálkoztak az ajkaiak, ám a lőrinci védelem masszívan állt a lábán, Grumics pedig kihasznált egy hibát, és az 53. percben már 0-2 volt az állás. A hajrára még emberhátrányba is kerültek a hazaiak, akiknek nem csak a győzelem, a rúgott gól sem jött össze!

A HR-Rent Kozármisleny a múlt hétvégén váratlan pofont kapott az egyébként nagyon jó kerettel rendelkező Nyíregyházától, ám a mislenyiek az ETO FC Győr otthonában bizonyították, hogy nem szeretnek padlón lenni, és a nehéz helyzetekből is fel tudnak állni. Az első félidő gól nélkül telt el, ám az utolsó pillanatokban fontos esemény történt, a hazaiak játékosát, Laczát ugyanis kiállították. Az emberelőnyt pedig a szünet után kihasználták a vendégek, akik Vajda góljával az 59. percben vezetést szereztek (0-1), Kun pedig a hajrában lezárta a meccset (0-2).

S hogy mit jelent ez a két győzelem a Szentlőrinc és a Kozármisleny számára? Nagyon sokat! A bajnokságból már csak két forduló van hátra, és jelenleg egyik baranyai csapat sincs kieső helyen (az utolsó kettő búcsúzik automatikusan). Sőt, a Szentlőrinc számára már szinte garantált a minimum osztályozós pozíció, de nagyjából ugyanígy van ezzel az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Kozármisleny is. A Dorog hiába győzött, kiesett, a másik kieső helyre pedig jelenleg a Békéscsaba a legesélyesebb.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC nem maradt pont nélkül a Ferencváros II. vendégeként sem. Lőrinc Antal csapata a második félidőben ugyan hátrányba került, ám nem sokkal később egyenlített, és végül egy pontot elhozott a zöld-fehérektől (1-1).

Eredmények: Ajka–Szentlőrinc 0-2 (gólszerzők: Grumics 25. perc – 11-esből, 53. perc; kiállítva: Tar 82., perc, Ajka), ETO FC Győr–HR-Rent Kozármisleny 0-2 (gólszerzők: Vajda 59. perc, Kun 86. perc; kiállítva: Lacza 45. perc, ETO FC Győr), Ferencváros II.–PTE-PEAC 1-1 (gólszerzők: Pócsik 58. perc, ill. Hawkins 73. perc).

A tabella állása az NB II-ben 36 forduló után: 1. DVTK 81 pont, 2. MTK 67/35 meccs, 3. Ajka 62, …8. PMFC 51/35 meccs, …15. Szentlőrinc 39, 16. HR-Rent Kozármisleny 38, 17. Nyíregyháza 38, 18. Csákvár 38, 19. Békéscsaba 34, 20. Dorog 31.