Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legutóbbi szezonban elért nyolcadik helyet nehéz lesz megismételni, hát még überelni, de ha egyszer sikerült, miért ne lehetne még egyszer megcsinálni?! A PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es férfivízilabda-csapata sajtótájékoztatót tartott, stílszerűen a Hulllámfürdőben.

Az előző szezonban tényleg elkényeztették szurkolóikat a pécsi vízipólósok, a bajnokságban elért nyolcadik hely ugyanis minden volt, csak nem elvárható. Főleg nem olyan lehetőségek, olyan anyagi feltételek mellett, amelyekkel a PVSK-Mecsek Füszért dolgozik – de legalább bizonyították a srácok, hogy Pécsett vannak még csodák a sportban.

A ma délelőtt a Hullámfürdőben megtartott sajtótájékoztató első részén Czerpán István, a PVSK elnöke, De Blasio Antonio szakosztályelnök, Sági Zoltán, a PSN Zrt. sportigazgatója, valamint De Blasio Domenico szakosztályvezető méltatta az előző szezont. Czerpán István kiemelte, azért tartja nagyon szép eredménynek ezt a nyolcadik helyet, mert a legjobbat, a legtöbbet hozta ki magából a csapat.

„A valóban nagyon értékes helyezések mellett legalább annyira fontosnak érezzük, hogy azoknak a gyerekeknek, akik a PSN-nél az utánpótlásban elkezdenek vízilabdázni, valós jövőképük van! A felnőttcsapat ugyanis tele van saját nevelésű játékossal, ami példaértékű!” – fogalmazott Sági Zoltán.

S hogy mire lehet képes, mire készül az a csapat, amelynek remek szurkolótábora van, és amely annyira összetartó, hogy kevés ilyennel találkozni, arról a vezetőedző, Török Viktor beszélt.

– Gyakorlatilag teljesen új csapatot kell építeni, hiszen sokan távoztak és ennek megfelelően sokan is érkeztek hozzánk. Motivált, tettre kész játékosokat tudtunk idecsábítani, aminek természetesen nagyon örülök. Az előző szezonban elért nyolcadik helyünk bravúr volt, a szakma is így értékelte. Miután tisztában vagyunk vele, hogy most sem nekünk lesz a legerősebb a játékoskeretünk, mindezt azzal kompenzáljuk, hogy igyekszünk kicsit többet dolgozni a többieknél. Abban például biztos vagyok, hogy a délelőtti edzések után is lepihennek a srácok… A mi csapatunk egy nagy család, összekapaszkodunk, segítjük egymást, és így, együttes erővel megpróbáljuk ismét megcsinálni!

A bajnokság október 8-án kezdődik, a sorsolásra szeptember elején kerül sor. A pécsiek felkészülése tizenkét hétig fog tartani, senki nem fog unatkozni, ez már most érezhető.

A csapattól távoztak: Józsa Ottó, Csacsovszky Alex, Gál Dávid, Sebastian Oltean, Lihotzky Donát, Almási Patrik.

A csapathoz érkeztek: Vogel Simon, Pellei Kristóf, Lajkó Márton, Dubinák Szabolcs, Bakos Bence, az ifiből pedig felkerült Kecskeméti Manó, Gaszt Roland és Kókai Szilárd (utóbbi kettő már játszott az OB I.-ben).